Așchii de stejar - particule fine de lemn pentru aromatizarea alcoolului. Cele mai nobile și mai scumpe băuturi alcoolice sunt adesea maturate îndelung în butoaie de stejar, câștigând astfel gustul și aroma potrivite, precum și culoarea. Așchiile de stejar sunt o alternativă ideală la butoaiele tradiționale de stejar.
Pregătiți băuturi de casă? Gustul și aroma lor pot fi îmbogățite simplu cu taninuri dorite și note de stejar prin adăugarea de așchii de stejar. Este cea mai bună modalitate de a obține efectul de maturare ca în butoaiele tradiționale de stejar.
După doar câteva săptămâni, bucurați-vă de gustul unui vin, whisky sau coniac excelent.
Așchiile de stejar puternic prăjite vor conferi băuturilor dumneavoastră aroma unui butoi de stejar, cafea măcinată și caramel. Alcoolul va căpăta, de asemenea, o frumoasă culoare chihlimbar închis. Și toate acestea în doar câteva săptămâni.
Pregătirea unei băuturi de casă cu așchii de stejar este extrem de simplă. Iar efectul obținut cu siguranță vă va surprinde.
Așchiile de stejar pentru aromatizarea băuturilor alcoolice vândute în magazinul nostru provin dintr-o varietate franceză de stejar de cea mai bună calitate.
Caracteristici:
Materie primă: varietate franceză de stejar
Tip: Puternic prăjit
Aromă: butoi, cafea măcinată, caramel
Dozare: 0,5-2 g/1 L
Masa netă: 20 g
Mod de utilizare:
Adăugați așchiile de stejar la băutura aleasă în doza de 0,5-2 g pe 1 L de alcool pentru o perioadă de 3-6 săptămâni. Timpul exact de contact al așchiilor cu alcoolul merită ajustat individual pe baza degustării.
Când considerați că gradul de concentrație a aromei în băutură este potrivit, îndepărtați așchiile și bucurați-vă de gustul său.
Puteți, de asemenea, să înmuiați așchiile de stejar în alcool de 70% anterior, să le lăsați la extracție câteva zile, iar apoi să dozați esența obținută în băutura aleasă după preferință.
Masa netă: 20 g
Dimensiuni ambalaj: