87,33 lei
78,47 lei
Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 15,34 lei
78,47 RON/buc.
Acest vas se caracterizează printr-un interior emailat și un capac neglazurat. Combină perfect avantajele oalelor romane din lut natural și ale vaselor tipice acoperite. În această oală vei pregăti carne delicioasă, legume, prăjituri, pâine și multe alte preparate. Este excelentă și pentru depozitarea pâinii.
Oala romană cu interior emailat și capac neglazurat este un vas care combină avantajele unei oale tipice din lut natural și ale vaselor acoperite - emailate sau glazurate în alt mod. În acest vas vei pregăti carne delicioasă, legume, prăjituri, pâine și multe alte preparate. Este excelentă și pentru depozitarea pâinii.
Pentru coacere, folosește grăsime sau ulei. Unele preparate le poți pregăti și fără grăsime, folosind doar puțină apă pentru a obține umiditatea corespunzătoare în interiorul vasului acoperit.
Recomandăm să înmoi capacul de lut înainte de utilizare, astfel încât apa care se evaporă în timpul coacerii să asigure preparatelor o suculență mai mare. Oala în sine - datorită emailului - nu necesită înmuiere. Emailul ceramic face ca mirosul preparatelor să nu pătrundă în pereții oalei, fiind astfel ideală pentru mâncăruri cu produse mai aromate (aromele vor fi absorbite în mod natural doar de capacul neglazurat). Fundul oalei este adecvat canelat, prevenind aderarea excesivă a preparatelor. Datorită glazurării, spălarea și curățarea oalei sunt foarte ușoare. Oala arată excelent, aspectul său atractiv fiind completat de ornamentul geometric antic care decorează capacul. Capacitatea mare și adâncimea vasului, precum și forma alungită îți vor permite să pregătești porții mari, de familie sau mâncăruri pentru mai mult timp, inclusiv pește sau carne de pasăre fără a fi nevoie să le porționezi.
Atenție! Vasul nu poate fi supus schimbărilor bruște de temperatură, de exemplu, nu este permis să torni lichide reci în oala încinsă. Oala romană este potrivită pentru utilizare în cuptor, la o temperatură de maxim 250°C. Amintește-ți că întreaga suprafață a vasului se încălzește puternic, de aceea este necesar să folosești mănuși de protecție. După scoaterea oalei din cuptor, așeaz-o pe un suport de lemn sau pe un prosop de bucătărie.
Spălare și depozitare: recomandăm curățarea manuală a interiorului emailat al oalei, folosind detergent de vase. Pentru spălarea părților de lut, nu folosi detergent de vase, ci doar apă fierbinte, iar în caz de murdărie mare, folosește sare de bucătărie și un burete sau o perie rigidă. Depozitează vasul cu capacul întors cu fața în jos, de preferință așezat pe un prosop de hârtie astfel încât să asiguri accesul aerului în interiorul oalei.