Coacerea sub capac face ca vitaminele și microelementele să rămână în preparatul pregătit. Coacerea în atmosfera de abur permite păstrarea valorilor dietetice ale preparatelor. Grăsimile și proteinele nu sunt supuse la temperaturi ridicate și își păstrează cele mai importante calități sănătoase.
Oala romană este realizată din lut ars special. Lutul are pori în care pătrunde apa. În timpul încălzirii vasului, oala eliberează abur, iar preparatul se gătește pe aburul eliberat din pereții vasului, gătindu-se în propriul sos. Nu este necesar să adaugi grăsime la preparate. Capacitatea permite păstrarea unei cantități mai mari de vitamine și microelemente, precum și a aromei bogate a preparatului. Forma rotundă garantează distribuția uniformă a temperaturii în timpul coacerii. Acest lucru este important în timpul coacerii pâinii sau a fripturilor de carne.
Oala romană va diversifica și bucătăria vegană și vegetariană. Oala romană este ideală pentru persoanele care urmează o dietă săracă în grăsimi sau ușor digerabilă. Persoanele care preferă bucătăria georgiană își vor pregăti în ea preparatele preferate într-o singură oală.
Mod de utilizare:
- Înainte de fiecare utilizare, înmoaie oala în apă timp de 10-15 minute, scufundând-o complet. Apoi pune-o în cuptorul rece. În funcție de cerințele rețetei, încălzim oala goală sau direct cu conținutul. După coacere, poți scoate preparatul când este fierbinte (de exemplu, pâinea) sau îl poți lăsa să se răcească până când ingredientele se leagă bine (de exemplu, când pregătești pateu). Modul de utilizare a oalei trebuie să fie adaptat rețetei.
- Înainte de a coace pâinea, unge oala cu unt sau ulei de cocos și presară pesmet sau făină pentru a scoate cu ușurință pâinea coaptă
- Oala nu trebuie pusă direct pe gaz sau pe plita electrică.
- Oala romană nu poate fi supusă schimbărilor bruște de temperatură.
- Nu trebuie să torni lichide reci în oala fierbinte.
- Temperatura maximă recomandată pentru coacerea în oalele romane este de 200°C.
- Oala este destinată utilizării în cuptoare pe gaz și electrice.
Spălare și curățare:
După utilizare, oala trebuie înmuiată de mai multe ori în apă caldă, apoi spălată cu un burete sau o perie moale. Petele mai dificile pot fi curățate folosind bicarbonat de sodiu. Din când în când, oala merită fiartă în apă cu oțet pentru a neutraliza mirosurile. Oala nu trebuie spălată în mașina de spălat vase.
După spălare, oala trebuie lăsată să se usuce complet și depozitată deschisă, de preferință într-un loc aerisit.
Dimensiuni exterioare:
1. oala:
2. capac:
Dimensiuni interioare:
1. oala:
2. capac:
Dimensiuni set: