38,47 lei
36,57 lei
Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 7,15 lei
36,57 RON/buc.
Forma romană de lut este o alternativă excelentă la forma populară de chec. Forma este realizată din material natural - lut. Datorită acestui fapt, în timpul coacerii, preparatele păstrează mult mai multe valori nutritive. Forma practică și capacitatea optimă permit pregătirea pateului sau pâinii preferate, care va fi crocantă la exterior și corespunzător de umedă în interior.
Forma romană este realizată din lut ars special. Are o structură poroasă, în care, în timpul înmuierii (necesară înainte de utilizare), se absoarbe apă. În timpul coacerii, porii eliberează apă sub formă de abur, astfel încât preparatul din cuptor se coace și la abur. Datorită acestui fapt, preparatul pregătit în forma romană va fi crocant la exterior și corespunzător de umed în interior. Nu este nevoie să adaugi grăsime, astfel încât preparatele își păstrează aroma naturală, sunt ușor digerabile și sănătoase. Coacerea în atmosferă de abur permite, de asemenea, păstrarea unei cantități mai mari de vitamine și microelemente. Forma romană este potrivită în special pentru pateuri, budinci, lasagna, prăjituri și pâini lungi.
Forma romană va facilita semnificativ pregătirea preparatelor vegane și vegetariene. Pateul de linte sau năut necesită condiții adecvate de coacere pentru a fi umed în interior și, în același timp, să-și păstreze forma corespunzătoare. Forma va fi, de asemenea, excelentă pentru pregătirea pâinii fără gluten.
Mod de utilizare:
- Înainte de fiecare utilizare, înmoaie forma în apă timp de 10-15 minute, scufundând-o complet. Apoi pune-o în cuptorul rece. În funcție de cerințele rețetei, încălzim forma goală sau direct cu conținutul. După coacere, poți scoate preparatul când este fierbinte (de exemplu, pâinea) sau îl poți lăsa să se răcească, până când ingredientele se leagă bine (de exemplu, când pregătești pateu). Modul de utilizare a formei trebuie să fie adaptat rețetei.
- Înainte de a coace pâinea, unge forma cu unt sau ulei de cocos și presară pesmet sau făină, ceea ce va facilita scoaterea pâinii coapte.
Amintește-ți:
- Forma nu trebuie pusă direct pe gaz sau pe plita electrică.
- Forma romană nu poate fi supusă schimbărilor bruște de temperatură.
- Nu trebuie să torni lichide reci în vasul fierbinte.
- Temperatura maximă recomandată pentru coacerea în forma romană este de 200°C.
- Forma este destinată utilizării în cuptoare pe gaz și electrice.
Spălare și curățare:
După utilizare, forma trebuie înmuiată de mai multe ori în apă caldă, apoi spălată cu un burete sau o perie moale. Petele mai dificile pot fi curățate folosind bicarbonat de sodiu. Din când în când, forma merită fiartă în apă cu oțet pentru a neutraliza mirosurile. Forma nu trebuie spălată în mașina de spălat vase.
După spălare, forma trebuie să se usuce complet - se recomandă să fie depozitată într-un loc aerisit.
Dimensiuni exterioare:
Dimensiuni interioare: