Oala romană rotundă de 4 L este un vas natural realizat din lut ars. Structura sa poroasă permite gătitul sănătos în atmosferă de abur. Folosind oala romană, poți găti preparatele fără adaos de grăsime, ceea ce este benefic pentru sănătatea noastră și va bucura persoanele care țin la dietă. Mâncărurile din oala romană sunt atât de gustoase încât vor fi savurate cu plăcere și de copii.
Oala romană permite pregătirea multor preparate din legume, carne, pește, precum și coacerea pâinilor de casă și a delicioaselor prăjituri dospite.
Mâncărurile din oala romană au un gust profund, sunt foarte suculente și aromate. Datorită coacerii în propriul suc, astfel de preparate păstrează multe vitamine și valori nutritive prețioase.
Oala este vândută împreună cu un capac.
Atunci când pregătești pâine în oala romană, amintește-ți să îndepărtezi capacul în ultimele minute de coacere, astfel încât pâinea să fie moale în interior, iar coaja să fie crocantă.
Dacă ai îndoieli cu privire la alegerea unui cadou pentru cei dragi, oala romană rotundă de 4 L va bucura cu siguranță iubitorii de gătit și copt acasă. Este un cadou practic și foarte frumos.
Oala romană este simplu de utilizat și de întreținut, trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi pe care le găsești mai jos.
Mod de utilizare:
- Înainte de fiecare utilizare, oala trebuie înmuiată în apă timp de 10-15 minute. Oala se înmoaie complet, inclusiv capacul. Apoi trebuie introdusă în cuptorul rece. Pentru a obține un preparat crocant, cu 10 minute înainte de sfârșitul coacerii, trebuie să îndepărtezi capacul oalei.
- Înainte de a coace pâinea, unge oala cu unt sau ulei de cocos și presară pesmet sau făină, pentru a scoate cu ușurință pâinea coaptă.
- Oala nu trebuie așezată direct pe gaz sau pe plita electrică.
- Oala romană nu poate fi supusă schimbărilor bruște de temperatură.
- Nu trebuie turnate lichide reci în oala fierbinte.
- Temperatura maximă recomandată pentru coacerea în oale romane este de 200°C.
- Oala este destinată utilizării în cuptoare pe gaz și electrice.
Spălare și curățare:
După utilizare, oala trebuie înmuiată de mai multe ori în apă caldă, apoi spălată cu un burete sau o perie moale. Petele mai dificile pot fi curățate folosind bicarbonat de sodiu. Din când în când, oala merită fiartă în apă cu oțet pentru a neutraliza mirosurile. Oala nu trebuie spălată în mașina de spălat vase.
După spălare, oala trebuie lăsată să se usuce complet și depozitată deschisă, de preferință într-un loc aerisit.
Dimensiuni exterioare:
1. oala:
2. capac:
Dimensiuni interioare:
1. oala:
2. capac:
Dimensiuni set: