Datorită vasului roman, vei diversifica cu ușurință mesele zilnice. Fără probleme, vei pregăti în el mâncăruri sănătoase, într-un singur vas. Preparatele coapte sub capac vor avea mai multe vitamine și microelemente. Vor fi gustoase și sănătoase.
Vasul roman este realizat din lut natural. Proprietățile sale permit coacerea preparatelor în atmosferă de aburi. Vasul are o structură poroasă, iar în porii săi, în timpul înmuierii înainte de gătit, pătrunde apă. În timpul coacerii, această apă se evaporă, iar preparatul se gătește la aburi, înăbușindu-se în propriul sos. Astfel, nu este necesară adăugarea de grăsimi, iar mâncarea își păstrează aroma naturală. Datorită capacului, preparatul păstrează mai multe vitamine și microelemente. Mâncarea iese delicioasă și sănătoasă.
Vasul este, de asemenea, o diversificare pentru iubitorii de bucătărie vegană și vegetariană. Vasul roman va facilita, de asemenea, gătitul pentru persoanele care urmează o dietă ușoară sau săracă în grăsimi. Persoanele care preferă bucătăria georgiană își vor putea pregăti cu ușurință preparatele preferate în el.
Mod de utilizare:
- Înainte de fiecare utilizare, înmoaie vasul în apă timp de 10-15 minute, scufundându-l complet. Apoi, pune-l în cuptorul rece. În funcție de cerințele rețetei, încălzim vasul gol sau direct cu conținutul. După coacere, poți scoate preparatul când este fierbinte (de exemplu, pâinea) sau îl poți lăsa să se răcească, până când ingredientele se leagă bine (de exemplu, când pregătești pateu). Modul de utilizare a vasului trebuie adaptat la rețetă.
- Înainte de coacerea pâinii, unge vasul cu unt sau ulei de cocos și presară pesmet sau făină, pentru a scoate cu ușurință pâinea coaptă.
- Vasul nu trebuie pus direct pe gaz sau pe plita electrică.
- Vasul roman nu trebuie supus schimbărilor bruște de temperatură.
- Nu trebuie turnate lichide reci în vasul fierbinte.
- Temperatura maximă recomandată pentru coacerea în vasele romane este de 200°C.
- Vasul este destinat utilizării în cuptoare pe gaz și electrice.
Spălare și curățare:
După utilizare, vasul trebuie înmuiat de mai multe ori în apă caldă, apoi spălat cu un burete sau o perie moale. Murdăriile mai grele pot fi curățate folosind bicarbonat de sodiu. Din când în când, vasul merită fiert în apă cu oțet pentru a neutraliza mirosurile. Vasul nu trebuie spălat în mașina de spălat vase.
După spălare, vasul trebuie lăsat să se usuce complet și depozitat deschis, de preferință într-un loc aerisit.
Dimensiuni exterioare:
1. vas:
2. capac:
Dimensiuni interioare:
1. vas:
2. capac:
Dimensiuni set: