Culturi bacteriene pentru brânză grecească

SIMBOL: 411241
EAN: 5908277717773

25,54 lei

Adaugă în coș

25,54 RON/buc.

SIMBOL: 411241
EAN: 5908277717773


DESCRIERE

Un amestec perfect de bacterii lactice mezofile și termofile liofilizate, datorită căruia vei pregăti un delicios brânză grecească de tip feta, care constituie o bază excelentă pentru o dietă sănătoasă, inclusiv fără glutenAmestec ideal pentru producția de brânză grecească de casăde tip feta- adăuga... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Un amestec perfect de bacterii lactice mezofile și termofile liofilizate, datorită căruia vei pregăti un delicios brânză grecească de tip feta, care constituie o bază excelentă pentru o dietă sănătoasă, inclusiv fără gluten 


  • Amestec ideal pentru producția de brânză grecească de casă de tip feta - adăugarea bacteriilor accelerează și stabilizează întregul proces.
  • Ușor de utilizat - utilizarea amestecului de bacterii lactice mezofile și termofile liofilizate în producția de brânză de casă nu necesită cunoștințe sau abilități specializate. 
  • Termen de valabilitate lung - datorită faptului că bacteriile sunt liofilizate, adică uscate la temperatură scăzută sub presiune înaltă, pot fi păstrate pentru o perioadă lungă de timp fără a-și pierde eficacitatea.
  • Extrem de eficient - amestecul de bacterii lactice mezofile și termofile liofilizate este destinat fermentării a până la 40 de litri de lapte. 
  • Un singur amestec, multă plăcere - poate fi consumat crud sau utilizat ca adaos la salate, aperitive, precum și ca ingredient în diverse feluri principale. Vizitează Rețetarul nostru.


Amestecul de bacterii lactice mezofile și termofile liofilizate este un starter și adaos ideal pentru producția de brânză grecească de casă de tip feta. Datorită acestor bacterii selectate, procesul de fermentație se desfășoară mai rapid și mai stabil, permițând obținerea unui produs cu o consistență și un gust uniform. 

 

Mod de utilizare:

În cazul laptelui proaspăt "de la vacă" se recomandă pasteurizarea la o temperatură de aproximativ 65°C timp de 30 de minute.


Toarnă 6 L de lapte într-o oală și încălzește-l la o temperatură de 33°C. Oprește încălzirea. Măsoară aproximativ 0,4 g de bacterii și dizolvă-le într-un pahar cu o cantitate mică de apă călduță. Adaugă totul în lapte și amestecă bine. Lasă acoperit aproximativ 1 oră. După acest timp - dacă ai folosit lapte cumpărat pasteurizat la temperatură joasă - adaugă aproximativ 1 g de clorură de calciu pulbere (în cazul laptelui proaspăt "de la vacă" - adăugarea de clorură de calciu nu este necesară), încălzește laptele la 38°C și adaugă aproximativ 0,6 g de cheag uscat, dizolvat într-o cantitate mică de apă călduță. Amestecă cu câteva mișcări ferme. Oprește încălzirea. După aproximativ 50 de minute, taie coagulul în cuburi de 1-2 cm. Coagulul poate fi tăiat suplimentar în unghi. Lasă timp de 10-15 minute pentru a permite separarea zerului. După acest timp, presează coagulul cu o sită și scoate zerul care se scurge în el cu o lingură. Când cea mai mare parte a zerului este deja separată, transferă coagulul într-o pânză de brânză și pune-l într-o presă de brânză. Crește treptat greutatea presei. După ce ai atins o greutate de aproximativ 5 kg, lasă brânza timp de cel puțin 12 ore la temperatura camerei. Transferă brânza în saramură (1 L de apă + 180 g de sare) timp de 6 ore, apoi în a doua saramură (1 L de apă + 70 g de sare) pentru depozitare ulterioară și păstrează în frigider.

 

Ingrediente: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, lactoză.


Perioada de valabilitate include posibilitatea transportului produsului la o temperatură sub 30°C timp de 7 zile.


Rețete detaliate pentru diferite tipuri de brânzeturi găsești în Calculatorul de brânzeturi.

Masă
3.0 g

Przeznaczenie
pentru brânză de tip feta

Wydajność
pentru 50 L de lapte

Aktywność
1 U

Culturi bacteriene pentru brânză grecească

Culturi bacteriene pentru brânză grecească ['culturi bacteriene', ' bacterii pentru brânză', ' brânză grecească', ' producție de brânză', ' culturi starter', ' starter pentru brânză', ' fermentație lactică', ' amestec pentru fermentația brânzei', ' brânză feta']
favorite

25,54 lei

25,54 RON/buc.

Adaugă în coș