Un amestec perfect de bacterii liofilizate mezo- și termofile de fermentație lactică, datorită căruia vei pregăti un delicios caș sau lapte acru de casă.
Amestecul de bacterii liofilizate mezo- și termofile de fermentație lactică este un starter și un adaos ideal pentru producția de caș sau lapte acru de casă. Datorită acestor bacterii selectate, procesul de fermentație se desfășoară mai rapid și mai stabil, permițând obținerea unui produs cu o consistență și un gust uniform.
Rețetă pentru caș:
5 litri de lapte pasteurizat la temperatură joasă (până la 74°C) sau proaspăt se toarnă într-o oală și se încălzește la temp. 40°C. Se adaugă aprox. 0,3 g (aprox. 1/5 linguriță) de bacterii dizolvate în aprox. 30 ml de apă rece sau lapte. Se lasă la temperatura camerei timp de 24 de ore (acest proces permite obținerea laptelui acru). Apoi, pentru a obține cașul, laptele acru obținut se încălzește treptat* la temp. 38-45°C și se menține temperatura până la separarea zerului (timp de min. 30 de minute). Boabele de caș se transferă într-o pânză pentru scurgere și se pun în frigider timp de aprox. 8 ore. Recomandăm consumul cașului cu smântână și ceapă verde sau dulce cu fructe.
*Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât cașul va fi mai delicat. Activitatea produsului: 1 U. Masa culturilor bacteriene poate varia în funcție de activitatea lor. Laptele proaspăt - direct de la vacă, se recomandă pasteurizarea la o temperatură de aprox. 65°C timp de 30 de minute.
Amintește-ți să respecți cu exactitate instrucțiunile privind cantitatea și timpul de fermentație, deoarece o fermentație prea lungă poate duce la descompunerea laptelui și la un miros neplăcut.
Folosește și calculatorul nostru de brânzeturi.
Perioada de valabilitate include posibilitatea transportului produsului la o temperatură sub 30°C timp de 7 zile.
Ingrediente: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, lactoză.