Pâine proaspătă, delicioasă și crocantă în fiecare zi fără a ieși din casă? Folosind maia de grâu cu drojdie - este extrem de simplu. Coace-ți propria pâine de casă și încântă-ți apropiații! Compoziția naturală a maialei de grâu cu drojdie este garanția produselor de patiserie sănătoase, fără substanțe artificiale și amelioratori de gust. Pâinea cu maia de grâu are un gust pronunțat, ușor acrișor, un miez întunecat și suculent și o crustă crocantă și rumenită — și toate acestea pot fi obținute acasă, în doar câteva ore! Un pachet este suficient pentru a coace o pâine de până la 750 g, iar utilizarea sa este extrem de simplă. Pachetul conține două plicuri — unul conține maiaua, iar celălalt drojdia special selectată. Produsul este potrivit atât pentru coacerea pâinii în cuptor, cât și în aparatul special de pâine.
Produsele de patiserie pe bază de maia cu drojdie sunt o sursă bogată de fibre — pot fi astfel parte din dieta copiilor și a persoanelor în vârstă. Lipsa aditivilor artificiali și chimici prelungește perioada de prospețime a pâinii preparate.
Avantajele utilizării maialei:
- o mai bună asimilare a pâinii,
- gust delicat,
- crustă crocantă,
- culoare mai frumoasă a pâinii,
- miez suculent,
- prospețime prelungită a pâinii.
Rețetă pentru coacerea a 750 g de pâine cu maia de grâu:
Ingrediente:
350 ml apă călduță,
10 g sare,
500 g făină de grâu,
1 pachet de maia de grâu cu drojdie (maia și drojdie).
Opțional: 2-4 linguri de semințe, de exemplu, floarea-soarelui, dovleac.
Cuptor:
Din ingredientele menționate, frământă aluatul - până obții o masă cu o consistență elastică, astfel încât aluatul să se desprindă de vas. Lasă-l aproximativ 1 oră acoperit, într-un loc cald. Apoi frământă din nou aluatul (este suficient pentru o perioadă scurtă) și transferă-l în formă. Lasă-l din nou într-un loc cald - pentru a crește, astfel încât aluatul să-și dubleze volumul. Coace-l în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 1 oră la 200℃ - dacă pui în cuptor și un bol cu apă, pâinea va avea o crustă crocantă, iar miezul va rămâne umed. Poți folosi și unul dintre vasele noastre romane :)
Aparat de copt pâine:
Adaugă în vasul aparatului ingredientele menționate în ordinea indicată și setează programul de bază (BASIC), pentru a obține o crustă mediu rumenită. Pâinea va fi gata în aproximativ 3 ore.
Ingrediente:
maia de grâu uscată 65,2% (produse de grâu măcinate, malț de grâu, culturi starter de maia), drojdie uscată 34,8% (S. cerevisiae, emulgator: monostearat de sorbitol).
Atenție!
Nu este destinat consumului direct.
Produs natural — suferă modificări.
Informații despre alergeni: conține gluten.
A se păstra într-un loc uscat, răcoros și umbrit.
Dimensiuni ambalaj:
lungime 12 cm
lățime aprox. 0,5 cm
înălțime 17 cm.