Tubulatura de fermentare unghiulară, rezistentă la spargere, dedicată montării laterale a recipientelor de fermentare, permite eliberarea dioxidului de carbon în timpul fermentației și protejează mustul de accesul muștelor și altor insecte.
Tubulatura de fermentare unghiulară este un produs polonez, destinat utilizării în timpul fermentației. Construcția sa permite amplasarea în peretele lateral al găleții de fermentare. Recipiente cu tubulatură unghiulară pot fi așezate unul peste altul, reducând astfel suprafața ocupată pe podea.
Tubulatura este realizată dintr-un material de înaltă calitate și durabil, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că se va sparge sau că vă va răni.
Materialul din care este fabricată tubulatura unghiulară este aprobat pentru contactul cu alimentele.
Tubulatura este adaptată pentru dopul de fermentare cu capac - universal.
Utilizare:
Tubulatura de fermentare umplută cu apă este utilizată în procesul de fermentație pentru a proteja conținutul mustului de contaminarea cu microorganisme nefavorabile, permițând în același timp eliberarea regulată a dioxidului de carbon generat în timpul procesului.
Datorită coloanei de apă în mișcare, putem observa intensitatea schimbătoare a procesului de fermentație de la etapa tumultuoasă (bule intense) la cea staționară. Este natural ca apa să se evapore, de aceea trebuie să ne amintim să completăm nivelul acesteia în tubulatură. Neglijarea acestei acțiuni poate duce la o oxigenare prea intensă a lichidului, bacteriile acetice pot transforma etanolul în acid acetic. Acest proces nefavorabil poate fi cauzat și de muștele de fructe care pătrund în recipient.
ATENȚIE:
în cazul unei posibilități limitate de a controla nivelul apei în tubulatură, o putem umple cu un lichid uleios care se evaporă mai puțin.