Rurcă de fermentare inovatoare, orizontală, rezistentă la spargere, dedicată baloanelor și borcanelor, pe care le poți așeza pe raftul din cămară. Rurca de fermentare permite eliberarea dioxidului de carbon în timpul fermentației și protejează amestecul de accesul muștelor și altor insecte.
Rurca de fermentare orizontală este un produs polonez, destinat utilizării în timpul fermentației. Construcția sa permite economisirea spațiului. Balonul sau borcanul cu rurca de fermentare orizontală are o înălțime mai mică decât în cazul rurcii tradiționale verticale. Acest lucru permite așezarea recipientelor în timpul fermentației, de exemplu, pe un raft din cămară.
Rurca este realizată dintr-un material de înaltă calitate, durabil, astfel încât nu trebuie să îți faci griji că se va sparge sau te va răni.
Materialul din care este fabricată rurca orizontală este aprobat pentru contactul cu alimentele.
Rurca este adaptată pentru dopul de fermentare cu capac - universal.
Utilizare:
Rurca de fermentare umplută cu apă este utilizată în procesul de fermentație pentru a proteja conținutul amestecului de contaminarea cu microorganisme nefavorabile și, în același timp, permite eliberarea regulată a dioxidului de carbon generat în timpul procesului.
Datorită coloanei de apă care se deplasează, putem observa intensitatea schimbătoare a procesului de fermentație de la etapa tumultuoasă (bule intense) la cea staționară. Este natural ca apa să se evapore, de aceea trebuie să ne amintim să completăm nivelul acesteia în rurcă. Neglijarea acestei acțiuni poate duce la o oxigenare prea intensă a lichidului, bacteriile acetice pot transforma etanolul în acid acetic. Acest proces nefavorabil poate fi cauzat și de muștele de fructe care pătrund în recipient.
ATENȚIE:
În cazul unei posibilități limitate de control al nivelului de apă în rurcă, o putem umple cu un lichid uleios care se evaporă mai puțin.