Noua rețetă îmbunătățită! Drojdii pentru distilare Turbo Torpedo 72 h, fermentează până la 21% alcool.
Mod de utilizare:
Alege varianta de fermentare (vezi tabelul). În recipientul de fermentare sau balon, în funcție de cantitatea dorită de alcool, dizolvă porția corespunzătoare de zahăr* în cantitatea indicată de apă călduță la temp. de 30°C.
Apoi adaugă întregul conținut al pachetului și amestecă bine.
Soluția astfel pregătită se fermentează pentru numărul de zile specificat în tabel, la temp. de 20-25°C.
*pentru musturi cu o cantitate de zahăr mai mare de 7 kg, adaugă cu grijă a doua porție de zahăr după 48h.
Atenție: Mustul va face spumă, de aceea este mai bine să adaugi aprox. 100 g de zahăr și să aștepți până când spuma se așează, apoi adaugă restul de zahăr. Recomandăm, de asemenea, Antispumant pentru reducerea spumei.
Pentru a obține cel mai bun efect, recomandăm clarificarea mustului după finalizarea fermentării.
Variantă
I
II
III*
IV*
Alcool [%]
15
17
19
21
Zahăr [kg]
porție
Prima doză
6
7
7
7
A doua doză
-
-
1
2
Apă [L]
22
21
20
19
Zile
3
4-5
6-8
9-14
Atenție: utilizează întregul pachet pentru un singur must.