Vinometrul (zahărmetrul) este un dispozitiv indispensabil pentru determinarea rapidă și precisă a cantității de zahăr din mustul de vin sau mustul de bere. Vinometrul este un areometru calibrat în grade Balling (°Blg) - 1°Blg corespunde aproximativ la 10 g de zahăr în 1 L de suc (must). Eprubeta în care se face măsurarea este realizată din sticlă și are fund plat.
Pentru a facilita, intervalele concentrațiilor recomandate de zahăr în timpul diferitelor etape de pregătire a vinului sunt evidențiate cu culori corespunzătoare:
Acest areometru permite, de asemenea, determinarea indirectă a concentrației de alcool în vin, prin calcule simple.
Utilizare :
Pentru a efectua măsurarea, eprubeta trebuie umplută cu o cantitate mică de lichid fără particule solide și bule de gaz. Cantitatea de lichid ar trebui să fie astfel încât plutitorul plasat în eprubetă să plutească liber și să nu atingă pereții recipientului. Valoarea concentrației de zahăr se citește conform meniscului superior al lichidului.
Dimensiunile produsului:
înălțime 24 cm
diametru 1,75 cm
înălțime 24,5 cm
diametru ext. 2,2 cm
diametru int. 2,0 cm
Setul include:
Interval: de la 0 la 24°Blg