Așchii de stejar - particule fine de lemn care, adăugate la băuturi alcoolice, le conferă un aromă de stejar. Cele mai rafinate soiuri de vinuri sau whisky sunt cele care au fost maturate îndelung în butoaie de stejar. Pregătind băuturi de casă, poți obține un efect similar de aromatizare, mult mai ieftin și mai rapid, folosind așchii de stejar.
Așchiile de stejar sunt un înlocuitor ideal pentru butoaiele de stejar scumpe și dificil de utilizat, folosite pentru maturarea multor băuturi alcoolice. Datorită lor, vei obține cu ușurință aromele dorite și nuanțele de stejar în băuturile preparate. Le vei îmbogăți cu un parfum de migdale. Alcoolul va căpăta, de asemenea, o frumoasă culoare chihlimbar deschis. Și toate acestea în doar câteva săptămâni.
Așchiile naturale, necoapte de stejar îmbogățesc vinurile de casă sau distilatele cu o cantitate și mai mare de taninuri decât echivalentele coapte.
În vinuri și lichioruri, adăugarea așchiilor de stejar subliniază prospețimea și caracterul fructat al băuturilor. Fulgi prezentați sunt, de asemenea, ideali pentru băuturile alcoolice de casă de tip coniac, Bourbon, brandy.
Fulgi de stejar pentru aromatizarea băuturilor alcoolice vânduți în magazinul nostru provin din cea mai bună calitate a varietății franceze de stejar.
Caracteristici:
Materie primă: varietate franceză de stejar
Tip: necoapte
Aromă: migdale
Dozare: 1-3 g/1 L
Masa netă: 20 g
Mod de utilizare:
Adaugă așchii de stejar în băutura aleasă în doza de 1-3 g pe 1 L de alcool pentru o perioadă de 3-6 săptămâni. Timpul exact de contact al fulgilor cu alcoolul merită să fie ales individual pe baza degustării.
Când consideri că nivelul de concentrație al aromei în băutură este adecvat, îndepărtează așchiile și bucură-te de gustul său.
Poți, de asemenea, să înmoi așchiile de stejar în alcool de 70%, să le lași la extracție câteva zile, iar apoi să dozezi esența obținută în băutura aleasă după preferințe.
Masa netă: 20 g
Dimensiuni ambalaj: