Dacă faci și îți plac vinurile de casă din struguri sau fructe, cu siguranță, la fel ca alți vinificatori, te confrunți adesea cu problema unui nivel prea ridicat de aciditate. Află și începe să folosești Redukwas® Active - un agent inovator care te va ajuta să reglezi aciditatea musturilor fără a fi nevoie să le diluezi excesiv sau să adaugi o cantitate mare de zahăr. Cu Redukwas® Active vei atinge cu ușurință un nivel mai înalt de măiestrie vinicolă, obținând un vin de calitate superioară.
Redukwas® Active este un produs inovator de origine vegetală, datorită căruia vei reduce ușor și eficient aciditatea excesivă a musturilor de struguri și fructe, păstrând în același timp bogăția gustului, culorii și aromei musturilor. Metoda inovatoare, originală de deacidificare cu utilizarea Redukwas® Active se bazează pe utilizarea capacității cărbunelui activ de cocos de a lega acizii prezenți în fructe. Datorită acestei metode vei evita diluarea excesivă a mustului sau mascarea acidității prin adăugarea de zahăr.
În cazul musturilor de cireșe, struguri, zmeură sau mere, a căror aciditate inițială este de 14-17 g/L, adaugă Redukwas® Active direct în must pentru a reduce aciditatea la o concentrație acceptabilă de 6-10 g/L. Musturile de coacăze, caracterizate printr-un conținut mai mare de acizi, de aproximativ 30-32 g/L, diluează-le mai întâi cu apă într-un raport de 1:1, apoi supune-le deacidificării conform procedurii prevăzute pentru celelalte fructe.
Recomandările detaliate privind utilizarea Redukwas® Activ sunt indicate pe ambalaj.
Cele mai bune rezultate de deacidificare le vei obține pentru musturile clare, fără adaos de zahăr, nefermentate.
Sfat: Condu deacidificarea pentru musturile deschise la culoare imediat după presarea sucului, iar pentru musturile închise la culoare direct după macerare.
Un pachet de Redukwas® Active utilizat la 10 L de must va permite reducerea acidității la 8 g/L.
Ingrediente: cărbune activ