Dacă faci și îți plac vinurile de casă din struguri și fructe, cu siguranță, la fel ca alți vinificatori, te confrunți adesea cu problema unui nivel prea ridicat de aciditate în musturile și băuturile tale. Află și începe să folosești Redukwas® - un agent universal care te va ajuta să reglezi eficient aciditatea, fără a fi nevoie să diluezi excesiv musturile. Cu Redukwas® vei obține cu ușurință un vin de calitate mai bună, cu o aciditate echilibrată corespunzător.
Asigură-te că vinul pe care îl creezi are cel mai bun gust și aromă – folosind Redukwas® (carbonat de calciu alimentar) poți regla profesional aciditatea musturilor și a băuturilor deja finalizate.
Aciditatea optimă a vinului ar trebui să fie de 6-10 g/L. O metodă frecvent utilizată pentru reducerea acidității este diluarea cu apă, însă o astfel de acțiune scade calitatea vinului, iar cu cât se adaugă mai multă apă, cu atât mai mare este pierderea aromelor și a caracteristicilor gustative.
Asigură-ți ție și altor iubitori de vin o experiență de degustare ideală. 🍷 Cu Redukwas® este rapid și simplu. Un plic conține 15 g de Redukwas®, ceea ce permite deacidificarea delicată a până la 20 L de must (vin).
Mod de utilizare:
Redukwas® se dizolvă în 50 ml de apă, se adaugă la must (vin) și se amestecă bine. După o zi, mustul se decantează de pe sediment.
Adăugarea a 6-7 g de Redukwas® la 10 L de must (similar cu conținutul întregului plic de Redukwas la 20 L) va reduce aciditatea cu 1 g/L.
Atenție: Asigură-te că nu depășești doza recomandată.