Set pentru vin 4 PORY ROKU - cu zmeură, este un amestec de fructe și flori uscate și un amestec de drojdii de vin cu nutrienți, cu ajutorul căruia vei pregăti 8-10 L de vin delicios și aromat.
Dacă vrei să faci vin iarna sau primăvara, când lipsesc fructele proaspete sau vara nu vrei să îți petreci timpul procesând darurile sezoniere ale naturii, avem o soluție practică!
4 PORY ROKU – cu zmeură, este un set pentru producerea vinului care conține un amestec de fructe și flori uscate și un amestec de drojdii de vin cu nutrienți. De acum, fiecare anotimp va fi ideal pentru pregătirea unor musturi delicioase de casă.
Ambalajul de 105 g conține 100 g de ingrediente uscate special selectate și 5 g de drojdii de înaltă calitate cu nutrienți. Setul îți va fi suficient pentru a pregăti între 8 și 10 L de vin aromat și încântător prin gustul său, fermentând până la 17%.
Modul extrem de simplu de utilizare a setului îl face, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care fac primii pași în vinificația de casă. La ingredientele setului trebuie doar să adaugi apă, zahăr și să lași mustul la temperatura camerei.
O veste bună pentru cei nerăbdători – poți degusta vinul în condiții optime de fermentare deja după 5 săptămâni.
Ingrediente amestec uscat:
mere, fructe de aronia, flori de hibiscus, fructe de zmeură, aromă.
Ingrediente drojdii cu nutrienți:
drojdii [drojdii de vin S. cerevisiae, emulgator: monostearat de sorbitol], fosfat diamonic, vitamina B1.
Mod de utilizare:
Conținutul pachetului cu amestec de fructe și 2 kg de zahăr se toarnă în 10 L de apă la temperatura de 85°C și se amestecă timp de 3 minute, menținând temperatura indicată. După acest timp, se toarnă totul într-un recipient de fermentare și se răcește la temperatura camerei. Apoi se adaugă conținutul pliculețului mic cu drojdii de vin și nutrienți. Se lasă la fermentat timp de o săptămână, apoi se strecoară mustul printr-o sită. Se adaugă 0,5 kg de zahăr și se lasă la fermentat timp de o lună. Pentru a îmbogăți caracterul vinului, se adaugă 1 g de tanin pentru vinuri roșii sau albe (sau infuzie din 2 pliculețe de ceai negru).
Dacă vrei să obții un vin mai intens, pregătește-l conform rețetei de mai sus, dar folosind 1,6 kg și 8 L de apă, apoi după o săptămână adaugă 0,4 kg de zahăr și așteaptă până la finalizarea fermentării.
Finalizarea fermentării o vei determina cu ajutorul zahărmetrului. Verifică nivelul de zahăr timp de câteva zile consecutive. Dacă valoarea zahărului nu scade, consideră acest lucru ca un semnal că fermentarea s-a încheiat. Și poți începe următoarea etapă.
Clarificare:
Lasă vinul la clarificat, de preferință într-un loc răcoros. Când, privind la lumină băutura turnată în pahar, vezi că vinul nu este tulbure, îl poți turna deasupra sedimentului. Cel mai bine este să folosești un sifon automat, care limitează riscul de întoarcere a lichidului și tulburare a sedimentului (are o supapă de reținere).
Dacă vrei să clarifici mai repede vinul după fermentare, folosește pirosulfit de potasiu în proporție de 0,8 g/8 L – porția se dizolvă în 50-100 ml de apă, apoi se adaugă la must și se amestecă bine. Soluția de pirosulfit de potasiu este instabilă, de aceea pregătește-o chiar înainte de utilizare. Datorită mirosului caracteristic, înțepător de sulf, se recomandă utilizarea produsului doar în încăperi bine ventilate.
După o zi, adaugă Klarowin 2 în proporție de 1,9 g/8 L – cantitatea măsurată de Klarowin 2 se dizolvă în 50 ml de apă și se adaugă la vin. Se amestecă bine. Efectul ar trebui să fie vizibil după aproximativ o săptămână, sub formă de sediment care cade la fund.
Recomandăm, de asemenea, alte două seturi pentru vin 4 PORY ROKU: cu măceșe și cu merișoare.
Dimensiuni ambalaj: