Ai nevoie de un produs ideal pentru stabilizarea vinurilor, sucurilor și musturilor de fructe? Ambalajul de 100 g de metabisulfit de potasiu va fi alegerea ideală!
Metabisulfitul de potasiu este un agent utilizat pe scară largă, inclusiv în industria vinicolă și de bere. Metabisulfitul de potasiu protejează musturile și setările vinicole împotriva deteriorării. Oprirea fermentației protejează suplimentar sticlele împotriva exploziei!
Utilizat pentru vinurile gata, oprește fermentația, stabilizează culoarea și claritatea băuturilor.
Mod de utilizare:
În funcție de utilizarea agentului:
1) pentru stabilizarea mustului: 1 g la 10 L de must. Dizolvă porția corespunzătoare în 50-100 ml de apă, apoi adaugă la setare și amestecă bine.
2) pentru stabilizarea vinului / oprirea fermentației înainte de îmbutelierea vinului: 1 g la 10 L de vin. Dizolvă porția corespunzătoare în 50 - 100 ml de apă, apoi adaugă la setare și amestecă bine.
Soluția de metabisulfit de potasiu este instabilă, de aceea trebuie pregătită chiar înainte de utilizare. După clătire, soluția nu este potrivită pentru reutilizare. Datorită mirosului caracteristic, înțepător de sulf, se recomandă utilizarea produsului doar în încăperi bine ventilate.
Știai că...?
Aceeași substanță este, de asemenea, un excelent agent pentru clătirea echipamentelor vinicole, de bere sau distilare. Se utilizează în proporție de 10 g la 2 L de apă. Cu soluția astfel pregătită se pot clăti baloane, recipiente de fermentare, sticle, prese, butoaie, anterior spălate cu detergenți și clătite cu apă. După clătirea cu metabisulfit de potasiu, nu reutiliza apa.
Verifică Metabisulfit 1 kg destinat clătirii echipamentelor.
Ingrediente: metabisulfit de potasiu E 224.
Dimensiuni:
Dimensiunile de mai jos se referă la ambalaj.