Drojdie nobile - ideale pentru vinuri albe. Recomandate în special pentru vinuri din agrișe, pere, caise, căpșuni, cereale, păducel, mere, măceșe, struguri albi, rubarbă, prune Reine Claude, coacăze albe.
Tokay este o tulpină special selectată de drojdii de vin suspendate într-un lichid protector. Aceste drojdii asigură o fermentație rapidă și stabilă într-un interval larg de temperaturi, o fermentare bună a zaharurilor, o culoare durabilă a vinului și un buchet atractiv, de miere.
Caracteristici esențiale:
Mod de utilizare:
Drojdiile lichide trebuie mai întâi multiplicate, adică pregătită o cultură de drojdie - așa-numita mamă de drojdie. Într-o sticlă de 1 L, toarnă 150 ml de suc sau adaugă 200 g de fructe mărunțite, 300 ml de apă și 2 lingurițe de zahăr. Acoperă sticla cu un dop de vată și pasteurizează timp de 30 de minute. După răcire, toarnă în sticlă conținutul pliculețului de drojdie agitat anterior. Lasă totul timp de 1-2 zile la o temperatură de 22-26°C, apoi toarnă în recipientul de fermentație sau balonul cu must de vin (5-25 L).
Atenție!
În toate etapele pregătirii culturii de drojdie, menține condiții sterile - acordă o atenție deosebită curățeniei recipientului în care vei multiplica drojdia.
Pentru un proces optim de fermentație, este recomandată adăugarea unui nutrient: Kombi (401020) sau Kombi Vita (401030).
Cel mai bine de consumat înainte de sfârșitul: data de expirare și nr. lotului pe sudură. A se păstra într-un loc uscat, la temperatura camerei. Produs destinat doar enologiei, nu pentru consum direct.
Ingrediente:
must de malț, apă, acid citric, drojdii Saccharomyces cerevisiae, fosfat de amoniu (V).
Dimensiuni ambalaj: