Intră în lumea în care alimentele își păstrează prospețimea mai mult timp, sunt depozitate perfect și mereu la îndemână - în frigider sau congelator. Aparatul de vidat multifuncțional, eficient și ușor de utilizat, de clasă premium, este soluția perfectă pentru a păstra alimentele mai mult timp și a evita risipa, pentru a pregăti mezeluri sau brânzeturi maturate, pentru a marina rapid produsele și pentru a te pregăti perfect pentru gătitul sous-vide.
Utilizarea aparatului de vidat permite prelungirea de până la 8 ori a perioadei de prospețime a produselor – complet natural, fără utilizarea conservanților.
Principalele avantaje ale aparatului nostru de vidat:
Pungile au certificat de aprobare pentru contactul cu alimentele.
Ambalare în vid:
- Împiedică dezvoltarea bacteriilor aerobe.
- Protejează împotriva schimbării umidității și a pătrunderii aromelor.
- Protejează și produsele nealimentare – împotriva oxidării, coroziunii sau umidității, de exemplu, documente, fotografii, timbre, bijuterii.
Informații suplimentare:
- Poți ambala în vid aproape orice: fructe, legume, brânzeturi, carne, mezeluri, pește, mâncăruri gata preparate, prăjituri etc.
- O pungă moletată cu apă înghețată poate fi folosită ca compresă pentru leziuni sportive.
Atenție: Pentru extracția în vid este necesară o folie sau o pungă/sac moletat (embosat). Folosind folii obișnuite, poți doar să sigilezi etanș.
Sigilarea în vid îți va permite să reduci semnificativ timpul de marinare a produselor și să asiguri suculența mezelurilor în procesul de maturare. Vara și toamna, folosind aparatul de vidat, vei pregăti perfect fructele de sezon pentru congelare. În folii adecvate, vei păstra și, de exemplu, ierburi proaspete. După sărbători și petreceri, când de obicei rămâne multă mâncare, ambalarea în vid va prelungi termenul de valabilitate al diferitelor delicii.
Funcții practice:
Aparatul de vidat se remarcă, printre altele, prin nivelul ridicat de vid, ceea ce înseamnă eficiența eliminării aerului din ambalaj înainte de sigilare. Cu cât nivelul de vid este mai ridicat, cu atât mai puțin aer rămâne în ambalaj. Nivelul de vid de 80 kPa înseamnă că aparatul a eliminat 80% din aerul din ambalaj. Restul de 20% sunt gaze reziduale, cum ar fi azotul și oxigenul. Nivelul optim de vid poate varia în funcție de tipul de alimente ambalate. De exemplu, fructele și legumele delicate pot necesita un nivel mai scăzut de vid pentru a preveni zdrobirea, în timp ce produsele mai dure, cum ar fi carnea și brânzeturile, pot necesita un nivel mai ridicat de vid pentru a asigura durabilitatea optimă în timpul depozitării.
Aparatul de vidat va fi, de asemenea, un cadou excelent.
Profită de ghidul practic (inclus și în instrucțiuni) și utilizează optim posibilitățile de depozitare a diferitelor tipuri de alimente ambalate în vid.
Atenție - dispozitiv electric. Înainte de a utiliza aparatul de vidat, citește cu atenție instrucțiunile de utilizare incluse în produs și, în timpul utilizării, respectă indicațiile și regulile de utilizare sigură a dispozitivului. Urmând recomandările, inclusiv în ceea ce privește curățarea și depozitarea aparatului de vidat, îi vei prelungi durata de viață.
În pachet:
În caz de nevoie, poți achiziționa o garnitură de rezervă (simbol 320627).
Depozitarea alimentelor – ghid
| Frigider (5±3°C) | Depozitare convențională | Ambalate în vid |
|---|---|---|
| Carne crudă | 2-3 zile | 8-9 zile |
| Fructe de mare/pește | 1-3 zile | 4-5 zile |
| Carne gătită | 4-6 zile | 10-14 zile |
| Legume | 3-5 zile | 7-10 zile |
| Fructe | 5-7 zile | 14-20 zile |
| Ouă | 10-15 zile | 30-50 zile |
| Congelator (-16±-20°C) | Depozitare convențională | Ambalate în vid |
|---|---|---|
| Carne | 3-5 luni | > 1 an |
| Pește | 3-5 luni | > 1 an |
| Fructe de mare | 3-5 luni | > 1 an |
| Temperatura ambientală 25±2°C / cameră | Depozitare convențională | Ambalate în vid |
|---|---|---|
| Pâine | 1-2 zile | 6-8 zile |
| Prăjituri/biscuiți | 4-6 luni | > 1 an |
| Orez/făină | 3-5 luni | > 1 an |
| Nuci/semințe | 3-6 luni | > 1 an |
| Ceai | 3-6 luni | > 1 an |