Cartea „Hobby-ul meu: Producerea brânzeturilor acasă. Sfaturi și rețete” - disponibilă în limba polonă
Noutate! O carte excelentă pentru toți iubitorii de brânzeturi, care prezintă fascinanta lume a preparării brânzeturilor acasă. Autorii ghidului - Jelyo Todorov și Artur Nowicki - și-au unit forțele pentru a crea un ghid deosebit despre producerea brânzeturilor acasă, precum și a preparatelor lactate, cum ar fi untul, chefirul sau iaurtul. Se dovedește că prepararea brânzeturilor acasă poate fi un hobby fascinant chiar și pentru deținătorii de bucătării mici, iar prepararea unor brânzeturi este într-adevăr simplă și rapidă. Pasionații mai ambițioși pot încerca să creeze brânzeturi care necesită mai mult timp și activități mai complexe, bucurându-se, drept răsplată, de brânzeturi minunate, maturate, care îi vor încânta atât pe membrii familiei, cât și pe musafirii de la masa festivă.
Combinarea tradițiilor bulgare și poloneze cu o pasiune uriașă, cunoștințe și abordarea practică a ambilor Autori a dus la o publicație în care orice iubitor al bucătăriei de casă gustoase și sănătoase va găsi o mulțime de sfaturi utile și rețete pentru diverse brânzeturi și produse lactate înrudite.
Fiecare rețetă prezentată a fost verificată de autori și, pe cât posibil, suficient de simplificată, astfel încât, în condiții casnice, să poată rezulta produse care reproduc cu succes articolele apreciate din brânzării profesionale.
După cum scriu chiar Autorii - „Arta preparării brânzeturilor este o pasiune aparte, pe care amândoi o practicăm și o perfecționăm. În urma multor activități comune și individuale legate de brânzeturi, desfășurate, pe de o parte, de un specialist cu bogată experiență profesională în acest domeniu, iar pe de altă parte, de un pasionat specializat în crearea produselor de casă, au apărut metode și proceduri care permit realizarea, în spațiul domestic limitat, a multor brânzeturi delicioase. (…) Ne-am împărtășit observațiile și ideile, am verificat rețetele tradiționale și am experimentat, iar fiecare brânză reușită ne oferea un nou, savuros imbold pentru a continua munca.”
Cartea transmite cunoștințele de bază despre prepararea brânzeturilor într-un mod simplu și ușor de asimilat – conform premisei autorilor, indică înainte de toate drumul și arată posibilitățile de care merită să profiți, mai ales dacă apreciezi valoarea preparatelor culinare realizate de tine și vrei să cunoști „din culise” secretele preparării brânzeturilor. Această publicație unică le oferă amatorilor un instrument excelent pentru proiecte DIY și, în același timp, aduce în universul gastronomiei de acasă o abordare originală și inspirată a artei de a-ți crea propriile brânzeturi - atât în stilul celor clasice, bine cunoscute, cât și al celor mai „locale”, dar care merită cunoscute mai pe larg. Caleidoscopul delicateselor lactate este completat de rețete de „variațiuni” gustoase pe bază de brânzeturi, rețete pentru unt, chefir, iaurt… Iar toate acestea sunt asezonate cu entuziasmul ce poate fi întâlnit doar la adevărații pasionați și gurmanzi, care sunt Autorii cărții.
Conținutul ghidului include, printre altele, următoarele capitole:
Vă încurajăm cu căldură să citiți și să începeți aventura preparării brânzeturilor. Cartea este excelentă și ca dar!