Hobby-ul meu: Producerea vinului de casă / carte
Acest ghid este dedicat vinificatorilor amatori care operează la scară mică. Cu gândul la ei, au fost discutate cele mai importante materii prime pentru vinificație, etapele procesului de vinificare și principiile de îngrijire a vinului în timpul maturării sale.
Vinul oferă acele senzații și emoții speciale care aprind sau calmează simțurile, trezesc imaginația și favorizează reflecțiile existențiale. Vinul unește generațiile, facilitează stabilirea contactelor și aprofundarea relațiilor sociale. Datorită posibilității de a utiliza noi soiuri de viță de vie, adaptate la condiții de cultivare mai dificile, în diferite regiuni - inclusiv cele cu un climat mai rece, se creează podgorii frumoase și la fel de fermecătoare crame, înființate în grădinile de acasă. În livezi, conform ritmului etern al anotimpurilor, se coc fructe care își etalează bogăția - excelente și ca materie primă pentru vinuri.
Să folosim rețetele oferite în carte și să creăm băuturi interesante și bune, pentru a ne bucura de experiențele extraordinare pe care le oferă degustarea vinului sau a hidromelului din propria pivniță de acasă.
dr ing. EWA KWAPISZ - biotehnolog, manager și fost profesor universitar specializat în producția de enzime și acizi organici, co-creatoare a unei linii tehnologice pentru producția de drojdii de vin și nutrienți, pasionată cu o vastă experiență în perfecționarea proceselor enologice.