Oala romană de 4 L este o alegere excelentă pentru cei care țin la sănătate. Este un vas realizat din argilă naturală, în care putem pregăti diverse mâncăruri, de la legume sau carne coaptă, pește delicat, până la produse de panificație. Oala este potrivită atât pentru preparate din carne, vegetariene, cât și pentru prepararea mâncărurilor din diverse bucătării, de exemplu: georgiană sau maghiară.
Datorită porilor din suprafața de argilă, oala absoarbe apa, care este eliberată sub formă de abur sub influența încălzirii vasului. Preparatele astfel pregătite păstrează majoritatea vitaminelor, sunt extrem de aromate și au un gust unic, pe care nu îl poți obține în vasele obișnuite. Preparatele coapte sunt suculente, chiar și fără adaos de grăsime.
Oala romană este simplu de utilizat și de întreținut, trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi pe care le găsești mai jos.
Mod de utilizare:
- Înainte de fiecare utilizare, oala trebuie înmuiată în apă timp de 10-15 minute. Oala se scufundă complet, inclusiv capacul. Apoi trebuie introdusă în cuptorul rece. Pentru a obține un preparat crocant, cu 10 minute înainte de sfârșitul coacerii, trebuie să îndepărtezi capacul oalei.
- Înainte de a coace pâinea, unge oala cu unt sau ulei de cocos și presară pesmet sau făină, pentru a scoate cu ușurință pâinea coaptă.
- Oala nu trebuie așezată direct pe gaz sau pe plita electrică.
- Oala romană nu trebuie supusă schimbărilor bruște de temperatură.
- Nu trebuie turnate lichide reci în oala fierbinte.
- Temperatura maximă recomandată pentru coacerea în oale romane este de 200°C.
- Oala este destinată utilizării în cuptoare pe gaz și electrice.
Spălare și curățare:
După utilizare, oala trebuie înmuiată de mai multe ori în apă caldă, apoi spălată cu un burete sau o perie moale. Petele mai dificile pot fi curățate folosind bicarbonat de sodiu. Din când în când, oala merită fiartă în apă cu oțet pentru a neutraliza mirosurile. Oala nu trebuie spălată în mașina de spălat vase.
După spălare, oala trebuie lăsată să se usuce complet și depozitată deschisă, de preferință într-un loc aerisit.
Dimensiuni exterioare:
1. oala:
2. capacul:
Dimensiuni interioare:
1. oala:
2. capacul:
Dimensiuni set: