Clorura de calciu este un agent utilizat în fabricarea brânzeturilor pentru a crește randamentul producției de brânză. Este un aditiv esențial atunci când folosim lapte slab pasteurizat sau proaspăt cu conținut scăzut de calciu. Clorura de calciu îmbunătățește consistența și coagularea laptelui. Utilizarea sa reduce pierderile de cazeină și grăsime.
Datorită clorurii de calciu, cheagul de brânză este mai compact și mai ușor de prelucrat, ceea ce influențează creșterea ușurinței de contracție a boabelor de brânză.
Concentrația produsului 33%.
Ambalajul este suficient pentru 125-250 L de lapte.
Calitatea alimentară a clorurii de calciu oferite face ca, la o dozare corespunzătoare, să influențeze favorabil asimilarea calciului de către organism. În plus, este un agent care va fi utilizat și în fabricarea berii, printre altele, pentru a conferi un gust plin, stabil.
Dozare:
40 de picături (2ml) la 10 L de lapte proaspăt
80 de picături (4 ml) la 10 L de lapte slab pasteurizat
Mod de utilizare:
Agitați înainte de utilizare. Adăugați clorura de calciu în laptele încălzit. Amestecați bine totul. Produsul trebuie adăugat înainte de inocularea cu culturi bacteriene și cheag. Utilizați conform dozării producătorului — excesul de clorură de calciu poate contribui la un gust amar al produsului.
ATENȚIE: Provoacă iritații oculare. În cazul contactului cu ochii, clătiți cu atenție cu apă timp de câteva minute.
Dimensiunile ambalajului:
∅ 3,8 cm
înălțime 9,6 cm
volum net 50 ml.