Delicioasă bere de ghimbir, pe care o faci chiar tu!
Cu acest concentrat marca Coopers vei prepara cu ușurință aprox. 10 L de bere australiană tradițională de ghimbir, cu un gust intens, ușor picant și o spumă albă, frumoasă și persistentă.
Setul mărcii Coopers conține:
Produs de tip DIY.
Mod de preparare a berii alcoolice:
Dizolvați conținutul plicului într-un recipient de fermentare, în 1 L de apă fierbinte (nu clocotită). Apoi adăugați 0,5 kg de zahăr nerafinat și amestecați bine. Completați cu apă rece până la volumul de 10 L și adăugați drojdia pentru bere, apoi amestecați din nou și închideți recipientul de fermentare.
Fermentați la temperatura de 21-27°C timp de aproximativ 6-10 zile, într-un loc ferit de lumina directă a soarelui. După acest timp, verificați densitatea mustului de bere – dacă este de aproximativ 1-2⁰Blg, berea poate fi îmbuteliată, adăugând câte 4 g de zahăr pentru fiecare 0,5 litri.
Lăsați sticlele capsate câteva zile la temperatura camerei, apoi mutați-le într-un loc mai răcoros (max. 18°C) pentru minimum 2-3 săptămâni. Înainte de servire, este recomandat să răciți bine berea.
Fanii berii de ghimbir care preferă băuturile fără alcool pot pregăti versiunea nealcoolică Coopers Ginger Beer – plină de aromă și ușor efervescentă.
Mod de preparare a berii nealcoolice:
Dizolvați conținutul plicului în 1 L de apă fierbinte (nu clocotită), apoi completați cu apă rece până la 10 L și amestecați bine. Apoi adăugați drojdia pentru bere, amestecați din nou, închideți recipientul de fermentare și lăsați totul pentru 2-3 ore.
După acest timp, îmbuteliați, adăugând câte 4 g de zahăr pentru fiecare 0,5 L. Sticlele capsate se păstrează la o temperatură de aproximativ 18°C.
După câteva zile se obține o băutură naturală de ghimbir, cu un parfum bogat și o prospețime plăcută.
Plănuiești o petrecere? 10 L de bere de casă cu caracter de ghimbir va oferi o experiență grozavă!