Descrierea produsului:
Paie de sticlă drepte, set de 2 bucăți- realizate din sticlă cu diametrul de 8,5 mm. Sunt adaptate pentru orificiul din dopurile de cauciuc pentru baloane.
Caracteristicile produsului:
Materialele din care sunt realizate paiele au toate autorizațiile pentru contactul cu alimentele, certificat PZH.
Utilizare:
Paia de fermentare umplută cu apă este utilizată în procesul de fermentare pentru a proteja conținutul mustului de oxigenare, permițând în același timp eliberarea regulată a dioxidului de carbon generat în timpul procesului în desfășurare.
Datorită coloanei de apă care se deplasează, putem observa intensitatea schimbătoare a procesului de fermentare de la etapa tumultuoasă (bule intense) la cea staționară.
Este natural ca apa să se evapore, de aceea trebuie să ne amintim să completăm nivelul acesteia în pai. Neglijarea acestei acțiuni poate duce la o oxigenare prea intensă a lichidului, ceea ce va duce la oxidarea etanolului format în acid acetic. Acest proces nefavorabil poate fi cauzat și de muștele de fructe care intră în recipient.
ATENȚIE: în cazul unei posibilități limitate de a controla nivelul apei în pai, o putem umple cu un lichid uleios mai puțin volatil.