Glucoamilază este o enzimă de zaharificare, adică descompune amidonul în glucoză din secară măcinată, grâu, porumb, orez etc. Drojdia în timpul procesului de fermentație nu poate transforma amidonul în alcool, ci doar glucoza. Enzima este, așadar, esențială pentru pregătirea mustului.
Caracteristici esențiale:
• Greutate 4 g
• Pentru 3,5 kg de măcinătură
• Cele mai bune rezultate împreună cu alfa-amilază (405120) și Turbo X-Pure (403103)
• Pentru distilare și fabricarea berii
Mod de utilizare:
Într-un vas, încălzește apa la o temperatură de 85-95°C, adaugă măcinătura cerealelor alese în proporție de: 1 kg de măcinătură la 3-4 L de apă. Amestecă bine, iar după 15-30 de minute adaugă alfa-amilază în cantitate de 0,9 g la 1 kg de măcinătură, pentru a lichefia amidonul. Menține temperatura amestecului la 95°C timp de 1 oră, amestecând continuu. Soluția ar trebui să aibă un pH de 4,0-4,5. După acest timp, lasă mustul să se răcească până ajunge la temperatura de 60°C și adaugă glucoamilază în cantitate de 1,1 g la 1 kg de măcinătură, pentru a descompune în continuare amidonul în zaharuri simple. Menține temperatura amestecului timp de 1,5 ore. Nivelul de zaharificare ar trebui să fie de aproximativ 15°Blg. Soluția trebuie răcită la 30°C. Apoi adaugă un plic de drojdie pentru distilare, de exemplu, Turbo WHISKEY (403160), și apoi supune mustul astfel pregătit la fermentație timp de 3-7 zile, conform instrucțiunilor de pe ambalajul drojdiei. În cazul eliberării unei cantități semnificative de spumă, recomandăm adăugarea unui Antispumant (405140) - conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Ingrediente: glucoamilază
Masa netă: 4 g