Alfa-amilaza - enzimă care lichefiază amidonul, pentru musturi din cereale măcinate (de exemplu: secară, grâu, porumb, orez) și din cartofi. Acționează eficient la temperaturi de 70 - 105°C și pH 4,5,-7,5. Cele mai bune condiții pentru descompunerea amidonului sunt obținute la temperaturi de 85-95°C și pH 5-5,5.
Mod de utilizare:
Într-un vas, încălzește apa la temp. 85-95⁰C, adaugă materia primă în proporție de: 1 kg la 3-4 L de apă. Amestecă bine. Adaugă alfa-amilaza în cantitate de 1 ml la 5 kg de materie primă. Înainte de adăugare, dizolvă porția măsurată de enzimă într-o cantitate mică de apă pentru o mai bună distribuire în must. Menține temperatura amestecului la aproximativ 95⁰C timp de 1 oră, amestecând constant. După acest timp, lasă mustul să se răcească până ajunge la temp. 30⁰C. Adaugă plicul cu drojdii de distilare, nutrient și glucoamilază (de exemplu, TurboWhiskey BROWIN 403160 sau Turbo Potato 403400) și fermentează conform instrucțiunilor de pe ambalaj aproximativ 3-7 zile.
Dozare: 1 ml la 5 kg de materie primă.
Randament: pentru 50 kg de materie primă.
Atenție!
Produsul nu este pentru consum direct.
Mirosul specific este tipic pentru produs.