Pentru dezvoltarea corectă, drojdiile de vin, pe lângă sursa de zahăr, au nevoie și de compuși azotați și fosforici, care sunt săraci în fructele din climatul nostru, precum și de vitamine, în principal din grupa B. Prin utilizarea Nutrientului Kombi, obținem o multiplicare adecvată a drojdiilor, un început rapid al fermentației, precum și o fermentare completă a zahărului conținut în fructe și adăugat în timpul producției de vin. Vitamina B1 stimulează creșterea drojdiilor și este un activator puternic al fermentației. Componentele celulelor de drojdie inactive accelerează multiplicarea biomasei, sunt o sursă de steroli, acizi grași și microelemente – magneziu și mangan. Adsorb substanțele care inhibă fermentația. Compușii conținuți în nutrienți sunt utilizați complet de drojdii în timpul multiplicării lor, astfel încât nu vor influența gustul și aroma vinului și nici sănătatea umană.
Caracteristici esențiale:
Greutate 7 g
Pentru 25 L de must
Mod de utilizare:
Se utilizează în proporție de 1g de Nutrient la 2,0-3,5L de must. Conținutul plicului este suficient pentru 15-25L de must de vin. Cantitatea recomandată de nutrient trebuie dozată în trei porții egale: I – înainte de inocularea cu drojdii, II – după 2-3 zile de fermentație, III – după aproximativ 10 zile, când °Blg al mustului scade la 8-12. Porțiile de nutrient se dizolvă în aproximativ 100 ml de must, apoi se toarnă în recipientul de fermentație și se amestecă. Nu adăugați nutrientul direct în cultura de drojdii.
Ingrediente:
fosfat diamoniu, componente ale celulelor de drojdie inactive, vitamina B1 (clorhidrat de tiamină)
Dimensiuni:
Dimensiunile de mai jos se referă la ambalaj.