Set pentru vin 4 ANOTIMPURI – cu măceșe, este un amestec de fructe și flori uscate și un amestec de drojdii de vin cu nutrienți, cu ajutorul căruia vei pregăti 8-10 L de vin delicios și aromat.
Dacă vrei să faci vin iarna sau primăvara, când lipsesc fructele proaspete sau vara nu vrei să îți pierzi timpul cu prelucrarea darurilor sezoniere ale naturii, avem o soluție practică!
4 ANOTIMPURI – cu măceșe, este un set pentru prepararea vinului care conține un amestec de fructe și flori uscate și un amestec de drojdii de vin cu nutrienți. De acum, fiecare anotimp va fi ideal pentru a pregăti musturi delicioase de casă.
Ambalajul de 105 g conține 100 g de ingrediente uscate special selectate și 5 g de drojdii de înaltă calitate cu nutrienți. Setul este suficient pentru a pregăti între 8 și 10 L de vin aromat și încântător, fermentând până la 17%.
Modul extrem de simplu de utilizare a setului îl face, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care fac primii pași în vinificația de casă. La ingredientele setului trebuie doar să adaugi apă, zahăr și să lași mustul la temperatura camerei.
O veste bună pentru cei nerăbdători – poți degusta vinul în condiții optime de fermentare după doar 5 săptămâni.
Ingrediente uscate:
coajă de măceșe, mere, flori de hibiscus, fructe de aronia, aromă.
Ingrediente drojdii cu nutrienți:
drojdii [drojdii de vin S. cerevisiae, emulgator: monostearat de sorbitol], fosfat diamonic, vitamina B1.
Mod de utilizare:
Conținutul pachetului cu amestec de fructe uscate și 2 kg de zahăr se adaugă în 10 L de apă la temperatura de 85°C și se amestecă timp de 3 minute, menținând temperatura indicată. După acest timp, se toarnă totul într-un recipient de fermentare și se răcește la temperatura camerei. Apoi se adaugă conținutul pliculețului mic cu drojdii de vin și nutrienți. Se lasă la fermentat timp de o săptămână, apoi se strecoară mustul printr-o sită. Se adaugă 0,5 kg de zahăr și se lasă la fermentat timp de o lună. Pentru a îmbogăți caracterul vinului, se adaugă 1 g de tanin pentru vinuri roșii sau albe (sau infuzie din 2 pliculețe de ceai negru).
Dacă dorești să obții un vin mai intens, pregătește-l conform rețetei de mai sus, dar folosind 1,6 kg și 8 L de apă, apoi după o săptămână adaugă 0,4 kg de zahăr și așteaptă până la finalizarea fermentației.
Finalizarea fermentației o vei determina cu ajutorul zahărmetrului. Verifică nivelul de zahăr timp de câteva zile consecutive. Dacă valoarea zahărului nu scade, consideră acest lucru ca un semnal că fermentația s-a încheiat. Și poți începe următoarea etapă.
Clarificare:
Lasă vinul la clarificat, de preferință într-un loc răcoros. Când, privind la lumină vinul turnat în pahar, vezi că nu este tulbure, îl poți turna deasupra sedimentului. Cel mai bine este să folosești un sifon automat, care reduce riscul de întoarcere a lichidului și tulburare a sedimentului (are o supapă de reținere).
Dacă dorești să clarifici mai repede vinul după fermentație, folosește metabisulfit de potasiu în proporție de 0,8 g/8 L – dizolvă porția în 50-100 ml de apă, apoi adaugă la must și amestecă bine. Soluția de metabisulfit de potasiu este instabilă, de aceea pregătește-o chiar înainte de utilizare. Datorită mirosului caracteristic, înțepător de sulf, se recomandă utilizarea produsului doar în încăperi bine ventilate.
După o zi, adaugă Klarowin 2 în proporție de 1,9 g/8 L – dizolvă cantitatea măsurată de Klarowin 2 în 50 ml de apă și adaugă la vin. Amestecă bine. Efectul ar trebui să fie vizibil după aproximativ o săptămână, sub formă de sediment care cade la fund.
Recomandăm, de asemenea, alte două seturi pentru vin 4 ANOTIMPURI: cu zmeură și cu merișoare.
Dimensiuni ambalaj:
- lungime: 13 cm
- lățime: aprox. 4 cm
- înălțime: 22 cm