Adevărata pizza italiană se coace într-un cuptor de piatră alimentat cu lemne. În condiții casnice, acest lucru poate fi dificil. Totuși, dacă ai o piatră pentru pizza, poți pregăti în câteva minute în propriul cuptor o pizza delicioasă, care nu va fi cu nimic mai prejos decât cea din cel mai bun re... mai mult >
Adevărata pizza italiană se coace într-un cuptor de piatră alimentat cu lemne. În condiții casnice, acest lucru poate fi dificil. Totuși, dacă ai o piatră pentru pizza, poți pregăti în câteva minute în propriul cuptor o pizza delicioasă, care nu va fi cu nimic mai prejos decât cea din cel mai bun restaurant.
Piatra pentru pizza este un produs datorită căruia pizza sau pâinea vor fi coapte uniform și crocante. Permite reducerea timpului de coacere și influențează semnificativ gustul aluatului. Materialul din care este făcută piatra este o ceramică de înaltă calitate, foarte rezistentă la temperaturi ridicate și la deteriorări mecanice. Poți fi sigur că, utilizând-o conform instrucțiunilor, va servi mulți ani.
Piatra pentru pizza este un produs care va bucura iubitorii de gătit și copt, în special susținătorii bucătăriei italiene. Este o alegere excelentă ca un cadou original pentru aniversări, sărbători, ziua mamei sau a tatălui.
Pentru pizza și pâine - produsul este potrivit pentru coacerea unei pizza excelente, precum și a pâinii sau chiflelor. Fabricat din cordierit.
Coacere mai comodă și mai rapidă - utilizarea pietrei permite reducerea timpului și facilitează procesul de coacere.
Aluat crocant - piatra distribuie uniform căldura și absoarbe umiditatea din aluat, astfel încât pizza coaptă pe ea are gustul celei din cea mai bună pizzerie.
Foarte rezistentă - ceramica din care sunt fabricate pietrele pentru pizza este foarte rezistentă la temperaturi ridicate, iar dacă se respectă instrucțiunile de utilizare, va servi mulți ani.
Ideală pentru cadou - cutia colorată și frumoasă în care este ambalată piatra pentru pizza face ca aceasta să fie o alegere excelentă pentru cadou, pentru diverse ocazii.
Mod de utilizare:
Piatra se introduce în cuptorul rece și se încălzește treptat (aprox. 1/2 - 1 h înainte de coacerea planificată). Piatra poate fi încălzită până la o temperatură maximă de 290°C.
Pizza pregătită se transferă pe piatra încinsă - în acest scop, sugerăm să o aluneci de pe o paletă de lemn presărată cu făină. Temperatura recomandată pentru coacerea pizzei este de 190-240°C timp de aprox. 7-12 min, în funcție de preferințe.
Atenție! Piatra se încălzește la temperaturi ridicate, contactul direct cu ea poate provoca arsuri. Contactul pietrei încise cu alimente congelate poate provoca crăparea acesteia.
După coacere, pizza trebuie scoasă cu ajutorul unei palete de lemn sau alunecată pe o farfurie.
Piatra trebuie lăsată în cuptor până la răcirea completă, naturală.
După răcire, eventualele resturi se răzuiesc ușor sau piatra se spală sub apă curentă.
Spălare și curățare:
În cazul utilizării corecte a pietrei pentru pizza, menținerea acesteia curată nu ar trebui să fie o problemă. Temperatura adecvat de ridicată face ca aluatul să nu se lipească de piatră, economisind astfel timpul necesar pentru curățarea ei eventuală.
Observații:
Înainte de prima utilizare, piatra trebuie spălată sub apă curentă sau ștearsă cu o cârpă.
Piatra trebuie întotdeauna introdusă în cuptorul rece și încălzită treptat (altfel vom provoca un șoc termic și vom deteriora piatra).
Evitați șocurile termice. Pe piatra încinsă nu se pun alimente congelate. Piatra fierbinte nu se răcește cu apă rece, trebuie lăsată să se răcească natural.
Piatra nu se poate spăla în mașina de spălat vase.
Utilizarea detergenților pentru curățare nu este recomandată.
Decolorările apărute pe piatră în timpul utilizării sunt un proces natural.