Intestine naturale de oaie pentru producerea diferitelor cârnați subțiri de tip kabanos sau frankfurter. Intestinele au fost ambalate ermetic în prezența sării ca agent de conservare.
Pachetul conține 15 m de intestine. În medie, pentru 1 kg de umplutură de carne este nevoie de aprox. 4,6 m de intestin, în funcție de diferența de calibrare și de tipul de cârnați pregătiți (consumul de intestin este influențat de exemplu de grosimea bucăților de carne, consistența umpluturii).
Lungimea intestinelor trebuie măsurată după ce au fost înmuiate în apă. Acesta este singurul mod obiectiv de măsurare (după calibrare și înainte de sărare). Obținerea celui mai fiabil rezultat nu se face prin întinderea intestinelor și aplicarea lor la riglă
Intestinele trebuie înmuiate aproximativ 3 ore în apă la o temperatură de aproximativ 30°C înainte de utilizare.
Înainte de deschidere - se pot păstra la temperatura ambiantă, într-un loc uscat și ferit de soare. Cel mai recomandat este păstrarea în frigider, ceea ce le prelungește termenul de valabilitate.
După deschidere - temperatura recomandată de păstrare este de 0 - 14°C. Intestinul neutilizat poate fi congelat fără probleme și utilizat la următoarele preparate.
Ingrediente: intestine de oaie, sare