Extractorul de suc este un dispozitiv practic, care se va dovedi excelent în bucătăria fiecărui iubitor de conserve de casă. Datorită lui, oricine poate pregăti cu ușurință sucuri delicioase și sănătoase pentru tot anul, pentru sine și cei dragi. Extractorul de suc va fi apreciat în mod special de grădinari, proprietarii de grădini și livezi de lângă casă, care doresc să se bucure de propriul suc din fructe de sezon.
Extractorul de suc, datorită căruia vei pregăti cu ușurință atât cantitatea necesară de suc pentru nevoile curente, cât și rezerve pentru perioada de toamnă-iarnă. Datorită sucurilor delicioase și sănătoase obținute astfel, tu și cei dragi veți putea să vă bucurați de gustul fructelor preferate pe tot parcursul anului.
Setul este format din trei vase care se așează unul peste altul, un capac și un furtun cu clemă. Vasul superior (nr. 1) – pentru fructe (până la 8 litri). Vasul de mijloc (nr. 2) – pentru suc, care poate fi turnat în sticle sau borcane prin intermediul furtunului de scurgere conectat. Vasul inferior (nr. 3) - pentru apă. Extractorul de suc poate fi utilizat pe orice tip de aragaz.
Extractorul de suc este realizat din oțel inoxidabil de foarte mare rezistență, rezistent la tensiuni și temperatură. Utilizat corespunzător, conform recomandărilor din instrucțiuni, va servi eficient timp de mulți ani.
Utilizarea extractorului de suc
Umple vasul nr. 3 cu apă până la aproximativ 2 cm sub marginea superioară. Apoi așează vasul nr. 2 deasupra, iar la final vasul nr. 1. În vasul nr. 1 pune fructele pregătite și spălate anterior. Fructele moi, cum ar fi afinele, căpșunile, zmeura sau coacăzele, se pun întregi - fără a fi zdrobite. Fructele dure, cum ar fi merele sau perele, se taie în bucăți mai mici de 3 cm. Fructele se presară cu zahăr în cantitate de la 100 la 600 de grame, în funcție de aciditatea fructelor și de cât de dulce dorești să fie sucul tău final. Acoperă setul cu capacul și închide clema pe furtun (se recomandă să agăți furtunul de mânerul vasului nr. 2).
Setul astfel pregătit se așează pe sursa de căldură (aragaz cu gaz, electric etc.) și se aduce încet apa la fierbere. După ce apa a fiert, reduce puterea de încălzire astfel încât să nu se formeze o cantitate excesivă de abur în jurul vasului. Sub influența aburului generat și a temperaturii ridicate, din fructe va începe să se elibereze suc și să se adune în vasul nr. 2.
Timpul necesar pentru obținerea sucului, calculat de la momentul fierberii apei (apariția aburului în vasul superior), este:
- pentru fructele moi (de exemplu, căpșuni, zmeură): 20-30 minute;
- pentru fructele semidure (de exemplu, coacăze negre, afine): 30-40 minute;
- pentru fructele dure (de exemplu, mere, pere): 45-60 minute.
Tabelul inclus în instrucțiuni prezintă timpii aproximativi de fierbere pentru diferite tipuri de fructe, cantitatea aproximativă de zahăr care trebuie adăugată și cantitatea așteptată de suc obținut.
După aproximativ 15 minute de la fierberea apei, deschide clema pe furtunul de scurgere - sucul acumulat se toarnă cu furtunul direct în sticle sau borcane. Imediat după umplerea lor, sigilează-le sau închide-le cu capace de tip twist-off. Sticlele și/sau borcanele umplute cu suc, închise cu capace sau capace, se pun într-o oală cu apă și se pasteurizează timp de 30 de minute (calculat de la momentul fierberii apei).
Atenție! Pentru a obține un suc de înaltă calitate și durabilitate, toate operațiunile în timpul pregătirii sale trebuie efectuate cu respectarea unei curățenii absolute. Pentru spălarea componentelor extractorului de suc, folosește detergenți disponibili pentru vase, dar evită perii aspre, bureții și pulberile care pot zgâria vasele. Spală la fel de bine borcanele, sticlele, capacele și capacele. Este bine să le speli cu câteva ore înainte și să le lași cu gura în jos pentru a se usca.
Vasele care compun extractorul de suc pot fi, de asemenea, spălate în mașinile de spălat vase.
Dimensiunile extractorului de suc:
1. vas pentru fructe:
capacitate: 8 L de fructe
Ø ext.: 24,8 cm
Ø int.: 24,6 cm
Ø flanșă: 26,3 cm
înălțimea flanșei: 0,3 cm
înălțimea totală a vasului: 16,1 cm
lungimea vasului (cu mânere): 33,8 cm
Ø găurilor sită: 0,48 mm
2. vas pentru suc cu furtun:
Ø ext.: 25,0 cm
Ø int.: 24,8 cm
Ø flanșă: 26,3 cm
înălțimea flanșei: 0,3 cm
înălțimea totală a vasului: 16,0 cm
lungimea vasului (cu mânere): 34,0 cm
furtun: lungime 42 cm, Ø 1,1/0,9 cm
Ø orificiu pentru eliberarea aburului: 10/3,2 cm
înălțimea orificiului: 5,7 cm
Ø int. orificiu pentru scurgerea sucului: 0,8 cm
Ø ext. ieșire: 1,0 cm
3. vas pentru apă
Ø ext.: 23,5 cm
Ø int.: 22,9 cm
Ø flanșă 25,5 cm
înălțimea flanșei: 1,3 cm
înălțimea totală a vasului: 11,5 cm
lungimea vasului (cu mânere): 32,3 cm
4. capac:
Ø ext.: 26 cm
Ø flanșă: 24,3 cm
înălțime: 5,9 cm
Lungime: 34 cm
Lățime: 25 cm
Înălțime: 39.8 cm
Masă: 2.54 kg
Capacitate: 8.0 l