2 în 1 storcător de suc + aparat de gătit cu aburi! Dacă apreciezi o bucătărie sănătoasă și dieta ta nu duce lipsă de legume și fructe - storcătorul de suc din oțel inoxidabil cu aparat de gătit cu aburi, cu o capacitate de 5 L, va fi un dispozitiv excelent care îți va ușura producția de sucuri sănătoase, pline de vitamine. Storcătorul de suc construit dintr-un material rezistent la temperaturi ridicate este potrivit pentru utilizare pe toate tipurile de aragazuri. Dispozitivul este extrem de ușor de utilizat - este compus din trei vase suprapuse: vasul pentru apă, vasul pentru colectarea sucului și recipientul pentru fructe cu fund perforat. Un avantaj suplimentar al storcătorului de suc este construcția specială care permite transformarea storcătorului de suc într-un aparat de gătit cu aburi. După așezarea vasului cu fund perforat direct pe vasul pentru apă - avem posibilitatea de a pregăti mâncăruri la aburi. Setul include și un furtun pentru turnarea sucului direct din storcător în carafă, sticlă sau borcan. Storcătorul de suc este, de asemenea, echipat cu un capac. Avantajul producerii sucurilor de casă folosind storcătorul de suc este păstrarea unei cantități mai mari de substanțe nutritive în produsul final. Sucurile sunt obținute într-un mod foarte simplu și rapid - pentru fructele moi (căpșuni, zmeură) - obținerea propriului suc este posibilă în puțin peste o jumătate de oră! Storcătorul de suc este, de asemenea, extrem de ușor de curățat - poate fi spălat în mașina de spălat vase.
Utilizarea storcătorului de suc
Umpleți vasul nr. 1 cu apă până la 2/3 din înălțime. În vasul nr. 3, așezați fructele spălate, pregătite după cum urmează: fructele moi, cum ar fi afinele, căpșunile, zmeura, coacăzele, se pun întregi - fără a fi zdrobite. Fructele tari (mere, pere) trebuie tăiate în bucăți mai mici de 3 cm. Trebuie să se păstreze un spațiu liber de 1-2 cm de la capacul vasului în care se află fructele. Fructele se presară cu zahăr în cantitate de 100 până la 600 de grame (vezi tabelul nr. 1). Setul trebuie acoperit cu capacul și clema de pe furtun trebuie închisă (se recomandă agățarea furtunului de mânerul vasului nr. 2).
Așezați setul astfel pregătit pe sursa de căldură (aragaz pe gaz, electric etc.) și aduceți-l încet la fierbere. Sub influența temperaturii ridicate și a aburului generat, sucul începe să se elibereze din fructe și să se adune în vasul nr. 2. Când sucul începe să se adune, acesta trebuie turnat într-un vas separat, pentru a nu ajunge în apă.
Timpul necesar pentru obținerea sucului, calculat de la momentul fierberii apei (apariția aburului în vasul superior) este:
După aproximativ 15 minute de la fierberea apei, deschideți clema de pe furtun și turnați sucul adunat direct în sticle sau borcane. Imediat după umplerea acestora, trebuie să le capsați sau să le închideți cu capace de tip twist-off.
Sticlele (borcanele) umplute cu suc se introduc apoi într-o oală cu apă și se pasteurizează timp de 30 de minute (calculând de la momentul fierberii apei).
Pentru a obține un suc de înaltă calitate și durabilitate, este important ca toate operațiunile în timpul pregătirii acestuia să fie efectuate cu respectarea unei curățenii absolute.
Dimensiunile storcătorului de suc:
1. vasul pentru fructe:
capacitate - 5 l de fructe
Ø ext. 22,2 cm
Ø int. 21,8 cm
Ø guler 23,5 cm
înălțimea gulerului 0,3 cm
înălțimea totală a vasului 12,5 cm
lungimea vasului - cu mânere 30,6 cm
Ø găuri sită 0,38 mm
2. vasul pentru suc:
Ø ext. 22,2 cm
Ø int. 21,9 cm
Ø guler 23,5 cm
înălțimea gulerului 0,3 cm
înălțimea totală a vasului 12,3 cm
lungimea vasului - cu mânere 31,5 cm
furtun: lungime aprox. 36 cm, Ø 1,0/0,8 cm
Ø orificiu pentru eliberarea aburului 9/3,7 cm
înălțimea orificiului 6,3 cm
Ø int. orificiu pentru scurgerea sucului 0,8 cm
Ø ext. ieșire 1,0 cm
3. vasul pentru apă:
Ø ext. 21,3 cm
Ø int. vas 22,9 cm
Ø guler 21,8 cm
înălțimea gulerului 1,3 cm
înălțimea totală a vasului 12,7 cm
lungimea vasului - cu mânere 30,2 cm
4. capac:
Ø ext. 23,2 cm
Ø guler 21,9 cm
înălțimea 5,3 cm
ATENȚIE:
Nu frecați suprafața storcătorului de suc cu bureți aspri.
Capacitatea se referă la vasul pentru fructe!