PRODUS INDISPONIBIL
Oala romană din argilă de 2,5 L cu capac este o alternativă excelentă la tava de chec standard populară. Oala este realizată dintr-un material natural - argilă. Datorită acestui fapt, în timpul coacerii, preparatele nu necesită adaos de grăsime, sunt ușor digerabile și păstrează mult mai multe valori nutritive.
Oala romană este un vas universal, în care se pot pregăti practic toate felurile de mâncare. Datorită formei sale, este ideală în special pentru pâini, inclusiv fără gluten, prăjituri și pateurile, inclusiv vegane, de exemplu: din năut sau linte.
Dacă îți dorești ca preparatul sau pâinea să fie crocante, la sfârșitul coacerii, scoate capacul vasului.
Cu succes poți coace în oală feluri de mâncare din carne, pește, legume. Oala romană alungită de 2,5 L permite menținerea ușoară a formei și umidității corespunzătoare a preparatului.
Structura poroasă a oalei romane eliberează apă în timpul coacerii, astfel încât preparatul din cuptor se coace și la abur. Datorită acestui fapt, preparatul pregătit în oala romană va fi crocant la exterior și corespunzător umed în interior.
Mod de utilizare:
- Înainte de fiecare utilizare, oala trebuie înmuiată în apă timp de 10-15 minute. Oala se înmoaie complet, inclusiv capacul. Apoi trebuie introdusă în cuptorul rece. Pentru a obține un preparat crocant, cu 10 minute înainte de sfârșitul coacerii, scoate capacul oalei.
- Înainte de a coace pâinea, unge oala cu unt sau ulei de cocos și presară pesmet sau făină, pentru a scoate cu ușurință pâinea coaptă.
- Oala nu trebuie așezată direct pe gaz sau pe plita electrică.
- Oala romană nu poate fi supusă schimbărilor bruște de temperatură.
- Nu turna lichide reci în oala fierbinte.
- Temperatura maximă recomandată pentru coacerea în oale romane este de 200°C.
- Oala este destinată utilizării în cuptoare pe gaz și electrice.
Spălare și curățare:
După utilizare, oala trebuie înmuiată de mai multe ori în apă caldă, apoi spălată cu un burete sau o perie moale. Petele mai dificile pot fi curățate folosind bicarbonat de sodiu. Din când în când, oala merită fiartă în apă cu oțet pentru a neutraliza mirosurile. Oala nu trebuie spălată în mașina de spălat vase.
După spălare, oala trebuie lăsată să se usuce complet și depozitată deschisă, de preferință într-un loc aerisit.
Dimensiuni exterioare:
1. oala:
2. capac:
Dimensiuni interioare:
1. oala:
2. capac:
Dimensiuni set: