De neînlocuit în bucătărie, te va ajuta în producția de brânzeturi de casă, precum și la afumarea, opărirea, coacerea, uscarea și maturarea diferitelor tipuri de carne.
- Cu o țesătură universală - ideală pentru brânzeturi, precum și pentru: afumare, opărire, coacere, uscare și maturare a cărnii.
- Sigură în utilizare - în timpul producției de brânză, cheagul nu se scurge în exterior.
- Confortabilă și practică - plasă de 3 m lungime, care poate fi tăiată după necesități.
- Rezistentă termic - pentru coacere (la temperaturi de până la 220°C, până la 120 de minute) și opărire (la temperaturi de până la 125°C, până la 120 de minute).
- Calitate confirmată - deține certificat PZH, materialul utilizat nu afectează gustul și mirosul produselor.
Plasă cu țesătură universală - de neînlocuit printre accesoriile pentru producția de brânzeturi de casă. Se va dovedi excelentă nu doar în brânzeturi și pentru afumarea produselor, dar poate fi folosită și pentru coacere (la temperaturi de până la 220°C, până la 120 de minute) și opărire (la temperaturi de până la 125°C, până la 120 de minute). Extrem de sigură în utilizare - făcând brânzeturi de casă ai certitudinea că cheagul nu se scurge în exterior. Materialul utilizat pentru producția plasei nu afectează gustul și mirosul produselor.
Rețetă pentru brânză afumată de casă
Ingrediente pentru 1 kg de brânză:
- 10 L de lapte pasteurizat la temperatură joasă (până la 74°C) sau proaspăt
- 11 picături de cheag microbiologic pentru brânză strong
- 2 g clorură de calciu
Rețetă:
- Dizolvă clorura de calciu în 50 ml de apă călduță și combin-o cu laptele încălzit la 38-40°C.
- Dizolvă cheagul în 50 ml de apă călduță și lasă-l timp de o oră. Când se formează un cheag compact, taie-l în cuburi de 1 cm și lasă-l deoparte timp de 10-15 minute. Transferă masa de brânză obținută în formă, presând ușor zerul.
- Încălzește apa într-o oală la 75°C, împarte masa de brânză astfel încât porțiile să încapă în mână - opărindu-le de mai multe ori. După fiecare opărire, presează porțiile pentru a elimina cât mai mult zer. Când consistența brânzei începe să semene cu o masă plastică compactă, modeleaz-o și pune-o în plasa pentru brânzeturi.
- Pregătește saramura: pentru fiecare 1 L de apă adaugă 180 g de sare, apoi pune brânza răcită în ea timp de 12 ore. După ce o scoți din saramură, usucă brânza ușor, apoi supune-o procesului de afumare, de preferință cu fum rece - la temperaturi de până la 35-40°C, timp de 2-3 ore.
- Gata!
Pornește într-o aventură culinară cu plasa pentru brânzeturi Browin ...pentru că acasă este mai bun!
Atenție: plasa, după întindere, obține dimensiunea declarată de producător.