Acidimetru - măsurarea acidității în vin, sucuri

SIMBOL: 405559
EAN: 5904816016260

39,86 lei

Adaugă în coș

39,86 RON/buc.

SIMBOL: 405559
EAN: 5904816016260


DESCRIERE

Descrierea produsului: Acidometrul este un dispozitiv adaptat pentru măsurarea acidității în toate tipurile de fructe, care vor constitui materia primă pentru producerea vinului de casă. Dispozitivul include: un cilindru gradat cu o scală corespunzătoare și 100 ml de indicator de albastru de bromoti... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Descrierea produsului:

Acidometrul este un dispozitiv adaptat pentru măsurarea acidității în toate tipurile de fructe, care vor constitui materia primă pentru producerea vinului de casă.

Dispozitivul include: un cilindru gradat cu o scală corespunzătoare și 100 ml de indicator de albastru de bromotimol.

Caracteristicile produsului:

Cilindrul are valori corespunzătoare în funcție de tipul de fructe care vor constitui materia primă pentru producerea vinului de casă. Citirea acidității este directă, fără calcule suplimentare. Unitatea de citire g acid/l vin.

Aciditatea recomandată, adecvată pentru o fermentație corectă, se încadrează între 6-9 g acid/l.


Utilizare:

Mustul pentru măsurare trebuie să fie curățat de particule de fructe.

Măsurarea acidității constă în titrarea acizilor conținuți în must, cu albastru până la prima schimbare de culoare.

Cantitatea de mililitri de indicator utilizată pentru titrare, citită pe scala cilindrului, determină aciditatea mustului, adică cantitatea de acid din 1 litru de must. La titrare, trebuie să se facă picătură cu picătură și să se amestece bine de fiecare dată.

Realizarea măsurătorii pentru tipul corespunzător de must:

a) Pentru mustul de struguri (care conține în principal acid tartric) trebuie umplut recipientul cu must până la nivelul marcat "O".

b) Pentru mustul din fructe cu sâmburi (ex.: mere, pere, prune, care conțin în principal acid malic) cilindrul trebuie umplut până la nivelul marcat pe scală "J" și se adaugă apă până la nivelul "O".

c) Pentru mustul din fructe cu semințe (ex.: afine, coacăze, mure, zmeură, căpșuni, care conțin în principal acid citric) trebuie umplut cilindrul până la nivelul marcat pe scală ca "C" și se adaugă apă până la nivelul "O".

Calcul exemplificativ:

Presupunând că mustul are 18 g acid pe litru și dorim să obținem un amestec cu aciditate de 8 g acid pe litru.

18 : 8 = 2,25 (grad de diluare)

Aceasta înseamnă că la fiecare litru de must trebuie adăugat 1,25 l de apă

Atenție:

În cazul lichidelor cu un conținut ridicat de taninuri, este foarte greu să se observe schimbarea culorii în timpul titrării. În acest caz, observațiile trebuie făcute la o lumină foarte puternică, de exemplu sub o lampă de birou, sau lichidul trebuie diluat (notând cantitatea de apă adăugată) și apoi, după efectuarea titrării, se ia în considerare diluarea și se înmulțește rezultatul cu multiplicitatea sa. De exemplu: dacă sucul a fost diluat de 2 ori, rezultatul se înmulțește cu 2.

Invenție brevetată.


Dimensiunile produsului:

- ambalaj:

  înălțime 22,3 cm

  lățime 4,8 cm

  lungime 5,5 cm

- cilindru:

  înălțime 18,2 cm

  diametru ext. 1,9 cm

  diametru int. 1,5 cm. 

Dimensiunile de mai jos se referă la ambalaj.

Lungime
7.2 cm

Lățime
4.8 cm

Înălțime
22.3 cm

Masă
0.138 kg

Acidimetru - măsurarea acidității în vin, sucuri

Acidimetru - măsurarea acidității în vin, sucuri ['acidimetru pentru vin', ' acidimetru vinicol', ' măsurător de aciditate a vinului', ' aciditatea vinului', ' aciditatea vinului de casă', ' cilindru gradat', ' cilindru de laborator', ' menzură', ' albastru de bromotimol']
favorite

39,86 lei

39,86 RON/buc.

Adaugă în coș