Acest piatră dreptunghiulară de calitate excelentă, realizată din granit negru, este ideală atât pentru coacerea unei pizza delicioase, cât și a pâinii sau prăjiturilor crocante. Poți să o folosești cu succes și pentru grătar. Plasată în cuptorul de acasă, îți va permite să obții un efect similar cu cel oferit de un cuptor tradițional pentru pizza.
Datorită utilizării acestui granit natural și durabil în proporție de sută la sută, coacerea va fi mai scurtă și mai ușoară, deoarece acumulează excelent căldura și absoarbe umiditatea uniform pe întreaga suprafață. Aceste proprietăți valoroase ale pietrei îți vor permite să pregătești, printre altele, pizza delicioasă - aluatul va avea un gust ca în cele mai bune pizzerii italiene! Alte produse de patiserie vor impresiona de asemenea prin efectul profesional. Piatra este de asemenea excelentă pentru grătarul cărnii sau legumelor preferate.
Suprafața superioară perfect netedă, marginile șlefuite (frezate), suprafața inferioară mată, antiderapantă a plăcii de granit - toate acestea garantează o utilizare confortabilă și sigură a pietrei și curățarea ei ușoară după coacere sau grătar. Dacă o vei folosi corespunzător, îți va servi mulți ani, continuând să impresioneze.
Piatra poate fi de asemenea folosită pentru servirea produselor de casă - mezeluri, brânzeturi, legume, fructe, sushi sau aperitive vor arăta foarte impresionant pe ea.
Această piatră elegantă neagră va fi un cadou excelent pentru orice ocazie. Va deveni un element frumos, dar și solid și durabil al echipamentului oricărei bucătării, fie ea tradițională sau modernă.
Instrucțiuni de utilizare a pietrei pentru pizza:
Înainte de prima utilizare, spală piatra sub apă curentă (rece sau călduță) sau șterge-o cu o cârpă umedă.
Piatra curată (cu partea lustruită în sus) plaseaz-o pe grătarul sub formă de plasă/rețea, la nivelul mijlociu al cuptorului rece. Dimensiunile pietrei sunt adaptate la dimensiunile grătarului pentru a utiliza optim suprafața sa utilă. Setează temperatura la aproximativ 250-270°C și încălzește cuptorul timp de 30-60 de minute. Cu ajutorul unei spatule, plasează pizza pe piatră și coace-o câteva minute - în funcție de grosimea aluatului, conform recomandărilor din rețetă. Scoate pizza gata din cuptor, folosind spatula. După terminarea coacerii, lasă piatra în cuptor până se răcește complet.
Spală piatra manual, folosind eventual produse delicate (naturale) pentru spălat vase. Resturile de aluat lipite răzuiește-le ușor.
Apariția petelor pe suprafața pietrei pentru pizza este un proces natural, legat de utilizarea produsului. Orice pete care nu dispar după spălare nu vor afecta în niciun fel funcționalitatea pietrei - vor fi doar un semn al cât de des este folosită.