Descoperă gustul delicios al peștelui afumat acasă. Pregătește-l simplu în afumătoare - folosind cârlige duble din oțel inoxidabil. Construcția lor gândită, cu vârfuri profilate corespunzător, îți va permite să așezi peștii întregi în mod convenabil și sigur în interiorul afumătorii, dar și ulterior - în timpul depozitării în bucătărie sau cămară. Setul de 5 cârlige îți va permite să afumi pește pentru întreaga familie sau prieteni! Utilizarea lor este extrem de simplă. Trebuie doar să fixezi cârligul de ambele părți ale coloanei vertebrale a peștelui, iar acesta va sta stabil și ferm pe tot parcursul procesului de afumare. În timpul afumării, cârligele extind jumătățile de pește, astfel încât acesta este afumat perfect nu doar la suprafață, ci și în interior! Oțelul inoxidabil de înaltă calitate tip 304, din care sunt realizate cârligele, face ca acestea să își păstreze utilitatea ridicată pentru o perioadă lungă de timp.
Cârligele sunt ambalate câte 5 bucăți pe blister.
Rețetă pentru păstrăv
Ingrediente:
Adaugă în apă: sare, zahăr, mărar uscat și piper. Spală bine păstrăvii și pune-i în saramură timp de 10 ore. Lasă-i la frigider sau într-un alt loc răcoros. În perioada toamnă-iarnă, balconul este ideal pentru acest scop. După acest timp, scoate peștii. Apoi curăță-i bine de resturile de mărar și usucă-i bine (acest lucru va face ca peștii să se afume, nu să se fiarbă). Presară păstrăvii astfel pregătiți cu ierburi după gust. Așază peștii pe cârlige și afumă-i la cald la o temperatură de aproximativ 50-60 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Pentru afumare, îți recomandăm să folosești așchii de fag și arin.