Caracteristicile produsului:
Capacele decorative plasate pe gâtul sticlei îndeplinesc multiple funcții. Nu doar că „îmbunătățesc” aspectul acesteia, dar protejează și dopul. Limitează schimbul de gaze între interiorul sticlei și mediul înconjurător. Ca rezultat, vinul poate să se matureze mai mult și mai eficient. Sunt echipate cu perforații (element de rupere) care facilitează îndepărtarea lor.
Utilizare: :
Există câteva metode de micșorare a capacelor pe gâtul sticlei. Utilizarea profesională a unui dispozitiv special numit
„aparat de micșorat capace”
sau prin câteva metode simple de acasă:
-introducem pentru un moment sticla cu gâtul în jos, cu dop, într-o oală cu apă fierbinte;
-punem sticla cu dop în chiuvetă, plasăm capacul (ținându-l de sus, de exemplu, cu o furculiță) și turnăm apă fierbinte din fierbător; sau deasupra aburului;
-se poate folosi și un uscător de păr (pentru cei răbdători)
La temperatura potrivită, capacul ar trebui să se micșoreze într-o secundă.