De astăzi, îmbutelierea va fi o adevărată plăcere, datorită setului de 100 de bucăți de dopuri naturale aglomerate. Dopurile sunt create prin zdrobirea dopului natural și apoi formarea lui într-o formă de con cu dimensiunile de 23 x 18 mm.
Pregătești propriile vinuri de casă? Te asiguri că procesul de îmbuteliere este realizat cu grijă și cu respectarea tuturor precauțiilor? De astăzi, îmbutelierea va fi o plăcere, datorită setului de 100 de bucăți de dopuri naturale aglomerate. Dopurile sunt create prin zdrobirea dopului natural și apoi formarea lui într-o formă de con cu dimensiunile de 23 x 18 mm. Cu ajutorul, de exemplu, al unei mașini de îmbuteliat, poți îmbutelia sticle cu un diametru minim de 17 mm. Forma specifică de con permite închiderea convenabilă a sticlelor de vin deja deschise, menținând maximum de etanșeitate! Dopurile conice sunt recomandate în special pentru îmbutelierea sticlelor cu conținut pentru consum rapid.
Utilizare:
Toate tipurile de dopuri din plută trebuie pregătite corespunzător pentru îmbuteliere. Neglijarea acestei operațiuni poate duce la deteriorarea dopurilor sau a mașinii de îmbuteliat. În condiții casnice, dopurile trebuie doar să fie scufundate aproximativ 3 minute în apă fierbinte sau plasate sub un capac deasupra apei clocotite. Astfel, ele vor deveni mai plastice, facilitând îmbutelierea sticlelor.
Atenție:
Trebuie să ne amintim să nu „umezim” dopurile prea mult timp, deoarece acest lucru le poate deteriora. După îmbuteliere, sticlele ar trebui să rămână cel puțin o zi în poziție verticală. Acest lucru va permite dopului să se adapteze la peretele interior al gâtului sticlei. Apoi, plasăm sticlele în poziție orizontală, ceea ce previne uscarea dopului (vinul „spală” dopul) și asigură un schimb de gaze corespunzător între interiorul sticlei și mediul înconjurător. După două, trei zile, trebuie să verificăm dacă dopurile nu scurg. Dacă observăm scurgeri, va fi necesară înlocuirea dopului cu unul nou.
Mașini de îmbuteliat recomandate: