Dopuri naturale, aglomerate, create din dop natural zdrobit și apoi formate într-un cilindru cu dimensiunile de 24 × 38 mm. Sunt potrivite pentru dopuirea cu ajutorul unei mașini de dopuit a tuturor sticlelor standard utilizate în vinificație. Utilizarea dopurilor de înaltă calitate este extrem de importantă și are un impact major asupra calității vinului preparat. Produsul nostru garantează durabilitate — dopurile sunt ușor de folosit, trebuie doar să te asiguri că sunt pregătite corespunzător pentru procesul de dopuire. Dopurile trebuie înmuiate în apă fierbinte timp de aproximativ 3 minute. Astfel, dopurile devin mai elastice și mai plastice, ceea ce le face mai ușor de introdus în gâtul sticlei. Neglijarea înmuierii dopurilor poate duce la deteriorarea dopurilor sau a mașinii de dopuit!
Atenție!
Trebuie să te asiguri că nu "umezești" dopurile prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce, de asemenea, la deteriorarea lor.
Mod de utilizare:
1. Înmoaie dopurile în apă fierbinte timp de aproximativ 3 minute.
2. Folosind o mașină de dopuit, închide sticlele cu băutura de casă.
3. După dopuire, lasă sticlele în poziție verticală timp de o zi, pentru a permite dopului să se adapteze la peretele interior al sticlei.
4. Apoi așază sticlele în poziție orizontală — acest lucru va preveni uscarea dopului (vinul "spală" dopul) și va asigura un schimb de gaze adecvat între interiorul și exteriorul sticlei.
5. După 2-3 zile, verifică etanșeitatea dopurilor. Dacă se observă scurgeri la vreo sticlă, este necesar să înlocuiești dopul cu unul nou.
Mașini de dopuit recomandate:
- mașină de dopuit verticală 507007
- mașină de dopuit cu trei brațe 507002
- mașină de dopuit cu două brațe 507001; 507006; 507008.