Corkuitor manual

SIMBOL: 507013
EAN: 5908277706944

18,97 lei

Adaugă în coș

18,97 RON/buc.

SIMBOL: 507013
EAN: 5908277706944


DESCRIERE

Este dificil de evaluat care etapă din timpul producției de băuturi acasă aduce mai multă plăcere. Îmbutelierea sticlelor sau deschiderea lor. Forma frumoasă a sticlelor, decorate cu un dop elegant, face ca simpla privire asupra lor să fie deja o mare bucurie. Ați folosit vreodată un îmbuteliator ma... mai mult >

EXPEDIERE: în următoarea zi lucrătoare
află mai multe »
14 ZILE PENTRU RETURNAREA PRODUSELOR fără a da un motiv!
află mai multe »

Este dificil de evaluat care etapă din timpul producției de băuturi acasă aduce mai multă plăcere. Îmbutelierea sticlelor sau deschiderea lor. Forma frumoasă a sticlelor, decorate cu un dop elegant, face ca simpla privire asupra lor să fie deja o mare bucurie. Ați folosit vreodată un îmbuteliator manual? Are multe avantaje.


  • Extrem de durabil - realizat din material plastic rezistent. Nu te teme că îl vei deteriora în timpul lucrului. 
  • Ușor de utilizat - îmbutelierea se desfășoară simplu, bazându-se pe utilizarea unui manșon conic cu piston.
  • Control complet al întregului proces - pistonul în acest tip de îmbuteliator este împins manual sau cu ajutorul unui ciocan de cauciuc (de aici această grupă de îmbuteliatoare este adesea numită "cu ciocan").
  • Ușor și practic - dispozitivul cântărește doar 56,0 g.
  • Foarte versatil - destinat utilizării cu dopuri cilindrice cu un diametru maxim de până la 22 mm și dopuri conice cu un diametru maxim superior de fi 23.


Îmbutelierea sticlelor este o etapă foarte importantă în producția, de exemplu, a vinului de casă. Buchetul și gustul său nu depind doar de fermentația efectuată, ci în mare măsură și de calitatea dopurilor și de metoda folosită pentru îmbutelierea sticlelor. 


PREGĂTIREA DOPURILOR

Dopurile naturale (masive, aglomerate, stratificate) și dopurile sintetice sunt disponibile în diferite forme (cilindrice, conice) și tipuri (de exemplu, dopuri tip ciupercă și decorative). Dopurile sintetice sunt gata de utilizare imediat, în timp ce dopurile naturale trebuie pregătite corespunzător înainte de îmbuteliere.


  • DOPURI NATURALE CONICE - Sunt folosite pentru îmbutelierea vinurilor destinate consumului rapid, care nu sunt destinate maturării îndelungate. Suprafața de contact a acestui tip de dopuri cu gâtul sticlelor este prea mică pentru a asigura protecția pe termen lung a vinului. Utilizarea unui îmbuteliator nu este necesară - dopul se introduce manual.
  • DOPURI NATURALE CILINDRICE (AGLOMERATE, MASIVE) - În condiții casnice, aceste tipuri de dopuri trebuie doar să fie scufundate aproximativ 5 minute în apă fierbinte sau plasate sub un capac deasupra apei clocotite. Astfel, ele vor fi sterilizate și mai plastice, ceea ce va facilita îmbutelierea sticlelor. Trebuie să ne amintim să nu "umezim" dopurile prea mult timp, deoarece acest lucru le poate deteriora.
  • DOPURI SINTETICE CILINDRICE - Nu necesită pregătire specială, pot fi dezinfectate prin opărire sau clătire cu metabisulfit de potasiu. Sunt potrivite în principal pentru vinurile tinere. Se recomandă înlocuirea acestui tip de dopuri o dată la doi ani.


PROCESUL DE ÎMBUTELIERE


  • 1. Pregătirea sticlelor

Pentru a evita diferite tipuri de infecții, înainte de a începe îmbutelierea, sticlele trebuie spălate bine cu o perie de spălat sticle și detergent de vase, apoi clătite bine. Dacă dorim să fim 100% siguri de curățenie, putem efectua sterilizarea prin fierbere în apă la 80⁰C timp de aproximativ 10 minute sau clătire cu o soluție de metabisulfit de potasiu.


  • 2. Umplerea sticlelor

În timpul umplerii sticlelor, trebuie să acordăm o atenție deosebită pentru ca vinul să fie cât mai puțin aerat. Acest lucru va fi facilitat de un furtun de sifonare a vinului și o pâlnie. De asemenea, trebuie să ne amintim să lăsăm aproximativ 4-5 cm de spațiu gol sub marginea gâtului sticlei.


  • 3. Îmbutelierea

Dopurile conice se plasează pe gâtul sticlei, apoi se introduc manual sau cu ajutorul unui îmbuteliator (ales din modelele disponibile).

Dopurile cilindrice - se introduc în sticle după pregătirea corespunzătoare, este necesară utilizarea unui îmbuteliator. În cazul în care trebuie să îmbuteliem nu mai mult de 30 de sticle, este suficient să folosim cel mai simplu îmbuteliator manual sub formă de manșon. pentru o cantitate mai mare de sticle, cele mai utile vor fi îmbuteliatoarele cu 2-3 brațe, care necesită mai puțină forță și, în același timp, permit creșterea vitezei de îmbuteliere.

După îmbuteliere, sticlele ar trebui să rămână o zi în poziție verticală. Acest lucru va permite dopului să se adapteze la peretele interior al gâtului sticlei. Apoi, sticlele trebuie așezate în poziție orizontală, ceea ce previne uscarea dopului (vinul "spală" dopul) și asigură un schimb adecvat de gaze între interiorul sticlei și mediul înconjurător. După două, trei zile, trebuie verificat dacă dopurile nu scurg. Dacă apare o scurgere, este necesară înlocuirea dopului cu unul nou. 


  • 4. Decorarea

Finalizarea procesului de îmbuteliere a sticlelor constă în aplicarea capișoanelor termocontractabile. Există mai multe metode de contractare a capișoanelor pe gâtul sticlelor. În acest scop, se poate folosi un dispozitiv special (un contractator profesional) sau se poate utiliza una dintre metodele casnice:

scufundarea gâtului sticlei împreună cu capișonul aplicat într-un recipient cu apă fierbinte (atenție - utilizarea apei clocotite poate deteriora capișonul!);

plasarea gâturilor sticlei cu capișonul aplicat deasupra unui jet de abur care iese, de exemplu, dintr-un ceainic;

încălzirea sticlei cu capișonul aplicat cu un uscător de păr din toate părțile - până când capișonul se adaptează la gâtul sticlei.

Utilizarea unui capișon colorat îmbunătățește aspectul sticlei și protejează dopul, permițând astfel vinului să se matureze mai mult timp. De asemenea, merită să folosiți etichete autoadezive pe sticle, care permit notarea tipului, anului vinului și a altor informații utile de acest tip.


DEPOZITAREA / MATURAREA VINULUI

  • Sticlele cu vin, bine îmbuteliate și etichetate cu informații, trebuie depozitate într-o încăpere uscată, cu acces limitat la lumină și la o temperatură de 10-15°C.
  • Cel mai bine este ca sticlele să fie maturate pe rafturi special destinate acestui scop.
  • Fiecare tip de vin necesită condiții adecvate pentru sine. Vinurile roșii se maturează cel mai bine la o temperatură de 15-18°C, cele albe - la 10-15°C, iar cele roze - la 9-10°C. Vinurile spumante necesită cea mai scăzută temperatură: 6-9°C. În pivnița de vin, umiditatea optimă a aerului ar trebui să fie de 65-80%. Umiditatea prea scăzută cauzează contracția dopurilor în sticle și pătrunderea aerului în interiorul lor. Acest lucru duce la schimbarea gustului vinului și chiar la deteriorarea acestuia. Pe de altă parte, umiditatea prea mare poate duce la apariția, de exemplu, a mucegaiului.
  • Menținerea temperaturii optime a vinului poate fi ajutată de modul de așezare a sticlelor, de aceea se recomandă ca vinurile albe și roze să fie așezate cât mai jos, deoarece lângă podea temperatura este mai scăzută decât lângă tavan. Sticlele ar trebui să fie așezate astfel încât vinul să umezească dopurile - astfel ele se vor umfla, etanșând astfel sticlele. În timpul depozitării, vor avea loc transformări suplimentare, care fac parte din procesul de maturare a vinului.


Cu îmbuteliatorul nostru manual, îmbutelierea este o plăcere pură! Încearcă astăzi!


Atenție! Acest tip de îmbuteliator nu este potrivit pentru îmbutelierea sticlelor cu gât răsucit.

Lungime
5.0 cm

Lățime
5.0 cm

Înălțime
15.0 cm

Masă
56.0 g

Diametru
24.0 MM

Corkuitor manual

Corkuitor manual ['corkuitor cu două brațe', ' corkuitor', ' corkuitor pentru vin', ' corkuitor pentru sticle', ' corkuitor pentru vin castorama', ' corkuitor manual', ' corkuitor pentru vin leroy merlin', ' corkuitor pentru vin allegro', ' corkuitor pentru sticle castorama', ' corkuitor pentru vin olx', ' corkuitor pentru șampanie', ' corkuitor cu ciocan', ' corkuitoare\r\n']
favorite

18,97 lei

18,97 RON/buc.

Adaugă în coș