51,25 lei
41,00 lei
Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 8,02 lei
41,00 RON/buc.
Piatra de presiune cu diametrul de 15 cm, pentru recipiente utilizate la murarea verzei, castraveților sau la sărarea cărnii. Recomandată pentru butoaie și oale (în special din ceramică) cu o capacitate de la 5 la 10 litri.
Piatra este rezistentă la temperaturi de 0-300⁰C.
Produsul are certificat de contact cu alimentele.
Fiecare iubitor de murături delicioase și sănătoase de casă (precum și de specialități de carne sărată) știe cât de importantă este pregătirea și desfășurarea corespunzătoare a procesului de murare (sau sărare) pentru rezultatul final. Un recipient adecvat va completa perfect piatra de presiune de dimensiuni potrivite, realizată dintr-un material 100% natural, sigur pentru contactul cu alimentele și rezistent la acizi. Aceasta va menține conținutul sub suprafața saramurii / sucului format și va ajuta la menținerea celei mai bune calități a conținutului pentru o perioadă lungă de timp. Această presiune din ceramică glazurată, compusă din două părți, este soluția ideală – perfect funcțională și practică. Separarea pietrei în 2 părți are, printre altele, avantajul de a permite introducerea și extragerea presiunii dintr-un recipient cu un diametru al gâtului puțin mai mic decât diametrul pietrei asamblate.
Fiecare dintre cele două jumătăți ale pietrei are un orificiu, iar după asamblarea pietrei în întregime se formează încă un orificiu, al treilea, central. Aceste orificii (cu un diametru de 2 cm) facilitează introducerea jumătăților presiunii și servesc pentru evacuarea sucului format în timpul murării deasupra nivelului pietrei. Pentru a scoate o porție de murături, este suficient să ridicați doar o parte a pietrei.
Presiunea veghează asupra calității conținutului, a aromei și gustului său. Suprafața glazurată a ceramicii permite menținerea ușoară a pietrei curate.
Instrucțiuni de utilizare:
Presiunea bine așezată ar trebui să apese legumele astfel încât să nu ajungă aer la ele. În timpul murării, butoiul / recipientul trebuie plasat într-un loc sigur, într-o încăpere cu temperatură ambientală. Când începe fermentația lactică, trebuie verificat dacă legumele sunt scufundate în sucul format. Menținând aceste condiții, murăturile pot fi păstrate cu succes chiar și câteva luni fără teama că sub piatră va apărea mucegai sau bacterii (așa cum se poate întâmpla în cazul utilizării unei presiuni din lemn).
Folosind vase cu guler de apă, este bine să vă amintiți să completați regulat nivelul apei din acest guler. Acest lucru va ajuta la prevenirea pierderii etanșeității presiunii. Adăugarea unei cantități mici de ulei comestibil în guler va reduce evaporarea lichidului.
Recomandări pentru curățare și depozitare:
Presiunea trebuie spălată cu o perie și apă, fără a folosi detergenți. Nu spălați în mașina de spălat vase.
Depozitați după uscare, având grijă ca produsul să nu fie expus la spargere.
Fiecare exemplar al produsului este realizat manual, de aceea pot apărea diferențe minime în aspectul și dimensiunile fiecărei presiuni.
Dimensiune:
- fi 15 cm
- grosime 2 cm
Greutate: 860 g
Cumpărând acest produs, susțineți meșteșugul și fabricarea manuală a produselor, fiecare având o valoare suplimentară, care este un anumit grad de unicitate.