493,67 lei
365,82 lei
Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 47,03 lei
365,82 RON/buc.
Ceaun universal - oală din fontă de înaltă calitate cu picioare, mâner pentru suspendare pe trepied, capac și mâner pentru ridicarea acestuia. Oala poate fi așezată în vatră, iar capacul poate fi folosit ca tigaie.
Un ceaun extrem de util și în același timp impresionant din fontă de înaltă calitate - oală cu picioare, mâner pentru suspendare pe trepied, capac și mâner pentru ridicarea acestuia. Oala poate fi așezată în vatră, iar capacul poate fi folosit ca tigaie. Mânerul este îngroșat, ceea ce asigură ridicarea confortabilă a capacului.
Datorită acestor posibilități de utilizare, ceaunul se va dovedi excelent pentru gătit și prăjit în aer liber - în grădină sau pe teren, în special folosind vatra și trepiedul. În timpul campingului, va permite pregătirea de mâncăruri delicioase într-un singur vas deasupra focului.
Capacitatea mare a vasului oferă posibilitatea de a crea mese atractive pentru familie și porții consistente pentru un grup de prieteni.
Capacul plat al ceaunului poate fi acoperit cu jar încins, astfel încât procesul de gătire a mâncărurilor sau de coacere a pâinii să fie mai uniform.
Capacitatea oalei: 9 L
Capacitatea capacului: 3 L
Material: fontă
Dimensiuni selectate:
Fonta este un material tradițional, excelent, datorită căruia mâncărurile preparate pe foc capătă arome și gusturi excepționale și păstrează mai multe valori benefice pentru sănătate. Pentru ca vasele din fontă să servească cât mai bine și mai mult timp, trebuie respectate anumite reguli.
Utilizare:
Înainte de prima utilizare, ceaunul din fontă trebuie ars. În acest scop, trebuie uns cu ulei, umplut cu apă și așezat pe un foc aprins; închis și fiert aproximativ 30 de minute. După acest timp, lăsați ceaunul să se răcească, între timp spălându-i cu grijă pereții cu apă fierbinte folosind o cârpă pe un băț sau o lingură de lemn (Atenție! Ceaunul va fi foarte fierbinte!). O altă metodă de ardere a ceaunului este să turnați în el 1 L de ulei și să-l ardeți timp de 30 de minute. În timpul procesului, uleiul își va schimba culoarea. Atenție! În timpul arderii ceaunului în acest mod, nu trebuie să adăugați mai mult ulei sau apă! Procesul de ardere trebuie controlat constant și nu trebuie lăsat ceaunul nesupravegheat, deoarece uleiul poate curge și se poate aprinde.
Mai multe despre metodele de ardere și întreținere a ceaunelor găsiți în articolul nostru.
Pentru o întreținere corectă a ceaunului, înainte și după fiecare utilizare, acesta trebuie spălat bine și se va întinde o linguriță de ulei comestibil pe suprafața sa interioară. Nu trebuie așezat ceaunul gol deasupra sursei de căldură și nu trebuie schimbată brusc temperatura vasului. Fonta este foarte sensibilă la diferențele mari de temperatură.
Ceaunul trebuie încălzit treptat - dacă temperatura este prea ridicată, fonta devine fragilă și poate crăpa. Fonta încălzită nu trebuie turnată cu apă rece. Acest lucru va provoca un șoc termic și, în consecință, ceaunul va crăpa. De asemenea, nu recomandăm utilizarea detergenților pentru spălarea acestuia - fonta se spală cel mai bine doar cu apă. Este permisă adăugarea de nisip sau sare, care vor ajuta la îndepărtarea murdăriei mai greu de eliminat, a urmelor de rugină sau a arsurilor.
Atenție! Vasul din fontă este destinat doar pentru prepararea mâncării. Nu trebuie să păstrați mâncăruri în el!