139,23 lei
98,72 lei
PRODUS INDISPONIBIL
Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile: 19,30 lei
98,72 RON/buc.
PRODUS INDISPONIBIL
Uscătorul de alimente este un produs care permite prepararea fructelor, legumelor, ciupercilor, cărnii sau ierburilor uscate, sănătoase și pline de nutrienți, fără a fi nevoie de adăugarea de conservanți, sare sau zahăr. Descoperă uscarea — una dintre cele mai bune metode de conservare a alimentelor, care permite păstrarea la maximum a valorilor naturale ale produselor alimentare!
Uscarea alimentelor este una dintre cele mai bune metode de conservare. Aerul cald la o temperatură stabilită, care circulă liber în interiorul dispozitivului între spirala de încălzire și straturile individuale de produse așezate pe site, face ca acestea să fie perfect lipsite de apă, pierzând în același timp un minim de vitamine și substanțe nutritive. Dispozitivul din oferta noastră este ideal pentru uscarea oricărui aliment sezonier. Fără probleme, cu această metodă, vei pregăti rezerve de legume, fructe, ciuperci, carne și ierburi uscate! Uscătorul permite pregătirea de alimente sănătoase pe tot parcursul anului, fără utilizarea substanțelor chimice nocive. În acest dispozitiv se pot usca și flori, plante medicinale și se pot pregăti fulgi de cereale.
Construcția Uscătorului
1. Spirală de încălzire încorporată.
2. Set de 5 site
3. Capac cu orificii de ventilație reglabile
4. Cablu de alimentare cu priză și întrerupător
Utilizare
Înainte de a începe uscarea, produsele trebuie spălate, apoi șterse până se usucă.
ATENȚIE: Nu așezați sitele cu produse deasupra spiralei de încălzire dacă acestea conțin apă. Împărțiți produsele în bucăți mai mici sau felii astfel încât să le puteți așeza liber pe site. Timpul de uscare al produselor depinde de grosimea bucăților. Dacă produsele de pe unele site sunt mai puțin uscate, se recomandă schimbarea ordinii lor în timpul uscării, astfel încât sitele cu produse mai puțin uscate să fie plasate jos, mai aproape de spirala de încălzire. Unele fructe au un strat protector natural care încetinește procesul de uscare. În acest caz, pentru a scurta timpul de uscare, se recomandă să aruncați produsele în apă fierbinte și să le fierbeți timp de 1-2 minute, apoi să le scufundați în apă rece, să le scurgeți și să le uscați bine.
Sitele umplute cu produse se așează deasupra spiralei de încălzire și se acoperă cu capacul.
Setați orificiile de ventilație din capac în funcție de gradul dorit de aerisire.
Porniți uscătorul, dispozitivul funcționează cu o putere de 125 W.
După uscarea produselor, opriți uscătorul și așteptați până când produsele se răcesc, apoi transferați-le în recipientul în care vor fi păstrate. Aerul încălzit care trece prin site provoacă evaporarea apei din produsele uscate. Timpul de uscare depinde de conținutul de apă al produselor și de fragmentarea lor, de exemplu, recomandăm uscarea merelor în felii cu o grosime de cel mult 5 mm. În timpul uscării, recomandăm schimbarea periodică a sitei pentru a obține o uscare uniformă a produselor. Uscarea produselor apoase, cum ar fi prunele, strugurii sau ciupercile umede, necesită un timp mult mai lung.
SFATURI DESPRE USCAREA LEGUMELOR
Nume / Pregătire / Stare după uscare / Timp
- Vânăta se curăță și se taie în felii de 6-12 mm crocant 6-18 h
- Broccoli se împarte în bucăți, se opărește timp de 3-5 min crocant 6-20 h
- Varza de Bruxelles se taie în jumătate crocant 8-30 h
- Sfecla se taie rădăcina și frunzele, se fierbe, se răcește, se taie în felii crocant 8-26 h
- Ceapa se taie în inele crocant 8-14 h
- Usturoiul se curăță, se taie în felii rotunde crocant 6-16 h
- Fasolea verde se taie și se fierbe până devine translucidă crocant 8-26 h
- Ciupercile se taie în bucăți, cele mici se usucă întregi tare / crocant 3-10 h
- Dovlecelul se taie în felii de 6 mm crocant 6-18 h
- Conopida se împarte în bucăți și se fierbe până se înmoaie tare 6-16 h
- Varza se taie în fâșii de 3 mm, se îndepărtează tulpina tare 6-14 h
- Anghinarea se taie în fâșii de 3 mm crocant 5-13 h
- Morcovul se fierbe până se înmoaie, se toacă sau se taie în felii crocant 8-14 h
- Castravetele se curăță și se taie în felii de 12 mm tare 6-18 h
- Ardeiul iute (chili) nu necesită tăiere tare 8-14 h
- Ciupercile champignon se taie în felii, cele mici se usucă întregi tare 6-14 h
- Rădăcina de pătrunjel se curăță și se taie în felii, frunzele se așează pe sită crocant / crocant 2-10 h
- Roșia se curăță, se taie în bucăți sau felii rotunde tare 8-24 h
- Rubarba se curăță, se taie în felii de 3 mm lipsit de umiditate 8-38 h
- Țelina se taie în felii de 6 mm crocant 6-14 h
- Ardeiul dulce se îndepărtează semințele, se taie în fâșii de 6 mm crocant 4-14 h
- Ceapa verde se rupe în bucăți crocant 6-10 h
- Spanacul se fierbe până își pierde culoarea crocant 6-16 h
- Cartoful se taie în felii, se fierbe timp de 8-10 min crocant 8-30 h.
SFATURI DESPRE USCAREA FRUCTELOR
- Ananasul proaspăt se curăță și se taie în felii sau cuburi tare 6-36 h
- Ananasul din conservă se scurge de suc și se usucă moale 6-36 h
- Bananele se curăță, se taie în felii de 3-4 mm crocant 8-38 h
- Piersica când fructul este parțial uscat se taie și se scoate sâmburele moale 10-34 h
- Curmalele se scot sâmburii tare 6-26 h
- Smochinele se taie în felii sau se taie în jumătate tare 6-26 h
- Perele se curăță și se taie în felii moale 8-30 h
- Merele se curăță, se scot semințele și se taie în inele sau felii moale 8-30 h
- Caisele se scot sâmburii și se taie în felii moale 13-28 h
- Coaja de portocală se taie în fâșii lungi crocant 8-16 h
- Strugurii nu necesită tăiere moale 8-38 h
- Cireșele nu necesită tăiere, când fructul este parțial uscat se scoate sâmburele tare 8-36 h
- Merișoarele nu necesită tăiere moale 6-26 h
Parametri tehnici:
putere: 125 W
5 site cu dimensiuni de 23 cm x 27 cm
culoare: alb
Dimensiunile dispozitivului:
lățime: 25 cm
lungime: 31 cm
înălțime: min. 23 cm, max 29,5 cm
lungimea cablului: 90 cm
Dimensiunile ambalajului:
lățime: 32 cm
adâncime: 28 cm
înălțime: 25 cm